Matkulturpris 2003 tildelt kokk Harald Osa

Mesterkokk Harald Osa er av en enstemmig jury kåret til vinner av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Prisen deles ut til en person som har utmerket seg spesielt ved å formidle verdien av et sunt og godt norsk kosthold, eller ved bevaring av våre mattrad
Redaksjonen
28 Mai 2003 - 12:18

Der mat, og gjerne norsk mat, står i fokus er som oftest Harald Osas navn med. Enten det er for å presentere norske mattradisjoner, som forfatter av kokebøker, eller for elegant å lede pressekonferanser på flere språk samtidig under internasjonale kokke-konkurranser.

Forbilde
Som mangeårig medlem av kokkelandslaget har Harald Osa vært forbilde for mange kokke-spirer. Videreutdanning av kokker har han bidratt til som leder for Gastronomisk Institutt i Stavanger. Om han holder kurs for kokker eller andre matinteresserte presenterer han alltid stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte.

Kokkekamp
For TV-titterne er nok Harald Osa mest kjent fra programmet "Kokkekamp" på NRK 1. Der har han over flere sesonger laget mat sammen med kjendiser og konkurrerende kokker på begrenset budsjett og tid.

Vi kan også glede oss over mange gode kokke-råd fra mesterkokken via hans etter hvert mange kokebøker. Flere av kokebøkene er samarbeidsprosjekter med andre matentusiaster, og ofte omhandler de våre norske mattradisjoner. For noen måneder siden kom siste tilskudd til bokhyllen; resultatet av Harald Osas opphold i Henriette Schønberg Erkens kjøkken. Boken inneholder et utvalg av de opprinnelige oppskriftene tilpasset et moderne kosthold og kjøkken.

Restaurantdrift
I dag er Harald Osa engasjert som daglig leder for Holmenkollen Restaurant i Oslo. Dette er ikke den første restauranten han har ledet, tidligere var han restaurantdirektør på Hotel Continental.

Kilde og foto: NewsOnline

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her