Godbiter i pollisten
Manges pinotfavoritt har fått et enda bedre søsken

Manges pinotfavoritt har fått et enda bedre søsken

Den californiske pinot noiren med den iøynefallende oransje etiketten er nå kommet i en enda bedre versjon.
Aase E. Jacobsen
20 Februar 2017 - 17:17

Babcock Sta. Rita Hills Pinot Noir 2013 kommer nemlig fra et enda mer begrenset område, nemlig den forholdsvis nye AVA-en (American Viticultural Area) Sta. Rita Hills som er en del av det større Santa Barbara County. Det gjør den enda mer spisset og med enda mer av den lekre kjøttfulle bærfrukten som Babcock er blitt synonymt med.

Les mer om folkene bak disse vinene

Denne litt mer konsentrerte vinen har fått mer ny eik og lengre tid i fatene enn den andre. Eiken har den allerede «svelget».

Veldig prisgunstig

Også denne selges til en mye lavere pris enn hva andre Sta. Rita Hills-viner på polet.

Her kan du se hva de andre vinene fra samme underområde har å by på

Men det er likevel ikke Babcocks toppnivå av enkeltvinmarksviner fra Sta. Rita Hills. Mer et stopp underveis. En tredel av druene kommer fra noen av deres 27 hektar med vinmarker. Som alle altså ligger i Sta. Rita Hills, mellom Lompoc og Buellton. Resten kommer fra andre vinmarker i Sta. Rita Hills.

Fikk drahjelp av Sideways

Babcock-familien begynte sin karriere som vinmakere på 1980-tallet med å levere druer til mer erfarne naboer som Jim Clendenen på Au Bon Climat. Godt naboskap er åpenbart regelen fortsatt selv om stadig flere setter sitt eget navn på etiketten i området i dag.

Spådommen fra 10 år tilbake er helt klart oppfylt

Sta. Rita Hills fikk nemlig en boost med filmen Sideways som ble delvis spilt inn her.

Filmens popularitet skapte også problemer

Den gjorde at amerikanere for alvor begynte å spørre etter «pinøu» i stedet for «mørlåo». På tide med et gjensyn?

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her