Lettvin fra Lindemans

Lindemans lanserer en vin med mindre kalorier på det norske markedet.
Redaksjonen
29 Januar 2008 - 12:00

Vinen heter Lindemans Early Harvest og er lettere både på kalorier og alkohol. Vinen er frisk, med bløte tanniner og har karakter av kirsebær, plomme og krydder. Alkoholandelen er på rundt 9 prosent.
 
Hverdagsvin
- Vinmakerne har vært opptatt av å lage en vin som tar vare på vinens positive helseeffekter samtidig som alkohol- og sukkernivået er redusert. Lindemans Early Harvest er lett og frisk, noe som gjør at den egner seg godt til hverdags, sier Brand Manager Petter Wærsten i V&S Norway i en pressemelding.
 
Endret mønster
Nordmenn drikker mer vin enn noen gang og drikkemønsteret har endret seg de siste årene.
 
Nå er det kontinentale drikkevaner som gjelder, noe som innebærer at det har blitt vanligere å kose seg med et glass vin i hverdagen.
 
Samtidig har fokuset på en sunnere livsstil økt betraktelig. Øl med mindre alkohol har blitt en suksess, og nå står vinkategorien for tur.
 
Høstes tidligere
Lindemans Early Harvest er laget på druer som er høstet tidligere enn normalt. Dermed får druene et lavere sukker- og alkoholnivå. Etter at druene har blitt forsiktig presset og knust, blir de gjæret kjølig for å bevare karakteren av kirsebær, plomme og krydder.
 
Vinen lagres kun kort tid på eikefat for å bevare friskheten og for å gi bløte tanniner. 
 
Lindemans Early Harvest har 9 prosent alkoholinnhold og inneholder 30 prosent færre kalorier enn bestselgeren Lindemans Bin 50 Shiraz. Vinen er laget på Shiraz-druen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie
+

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie

Sello Mujer er en ung og fremadstormende kaffeprodusent med en god historie skapt fra en sped start i 2017, til en bevegelse som kan inspirere andre. Men først og fremst gjennom kvalitetskaffe til verdens kaffeelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Rimelig rødvin med potensial
+
Ukens vin

Rimelig rødvin med potensial

Sannsynligheten for at du klarer å la den være i fred i kjelleren, er liten, så fristende er den allerede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie
+

I dag er det den internasjonale kaffedagen - her får du god kaffe med en viktig historie

Sello Mujer er en ung og fremadstormende kaffeprodusent med en god historie skapt fra en sped start i 2017, til en bevegelse som kan inspirere andre. Men først og fremst gjennom kvalitetskaffe til verdens kaffeelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir du din egen kjellermester – lær av ekspertene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 18. november

Slik blir du din egen kjellermester – lær av ekspertene

Hvordan skal du komme i gang med din helt egen vinkjeller eller utvikle den du allerede har? Den 18. november kan du få ekspert hjelp – og smake 6 flotte lagringsviner!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her