Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev. Se lenger ned for mer informasjon.
Mer av alt
Det som gjør gattinaravinene så velegnet når temperaturene øker, er det lavere alkoholinnholdet og de mykere tanninene. Friskheten deler vinene fra Gattinara med de andre områdene som satser på nebbiolo, som Barolo, Barbaresco og Langhe.
Dette er det som er spesielt med Gattinara
Klassisk nebbioloårgang
Begge finnes nå i 2008-årgangen som ikke er den varmeste i området, men som sikret viner med bra modning og ikke minst gode syrer og god konsentrasjon. Det kjølige og våte været under blomstringen sørget for lavere avlinger, men druene som utviklet seg på rankene fikk nok varme utover sensommeren og høsten.
Se vurderingen av de andre gattinaraene på polet
Rosa og rød kjendisvin
I anledning sommeren og for å glede det norske markedet som de åpenbart er veldig glade i, har Travaglini gjort noe for dem helt nytt. Nemlig å lage en rosévin.
Til å lage OMA Rosato 2013 (14580) slik at den passer til norske ganer, har Travaglini fått hjelp av kjendiskokken Ole Martin Alfsen som dermed har gitt navn til vinen. Ikke uventet er dette en matrosé med god aromarikdom, inkludert nebbiolodruens blomsteraktige karakter, fin friskhet og god munnfølelse.
Den føyer seg til hans rødvin, Oma Barbera d'Alba 2012 (8787), som er et upretensiøst, men solid bidrag i sitt prissjikt. Akkurat som mannen bak.


