Lavkaloriøl

Redaksjonen
12 Juni 2008 - 17:18

Lavkaloriøl

 (84p)
Mack Lite
Macks Ølbryggeri
50 cl boks
4,70 %
Farge og duft: Lys gyllen. Humle og malt i duften samt noe blomster.
Smak: Stort godt skum i anslaget, lett fylde, men bra bitterhet, sitter godt og lenge.
Bruksområde: Tørsteslukker, lette retter.
Vurdering: Et veldig godt lavkalorialternativ. 84 p

÷ (82p)
Ringnes Lite
Ringnes
50 cl boks
4,50 %
Farge og duft: Gyllen. Frisk duft av humle, blomster og malt.
Smak: Godt skum, litt sitruspreg gir en frisk smak, ok bitterhet, sitter en stund.
Bruksområde: Tørsteslukker, lettere retter.
Vurdering: Et ok lavkalorialternativ. 82 p

(79p)
Lysholmer Lite
Ringnes
50 cl boks
4,50 %
Farge og duft: Lys gul. Frisk duft med noe godteri og sitrus.
Smak: Bløtt anslag, mykt skum, svak bitterhet i finishen.
Bruksområde: Tørsteslukker.
Vurdering: Et veldig lett øl som må serveres godt avkjølt. 79 p
 
(79p)
carlsberg LITe
Ringnes
50 cl boks 4,50 %
Farge og duft: Gyllen. Fin duft med noe honning, humle og eple.
Smak: Godt skum i anslaget, noe syre, lett fylde, sitter noe.
Bruksområde: Tørsteslukker.
Vurdering: Et veldig lett øl. 79 p

 (76p)
Tuborg Lite
Ringnes
50 cl boks
4,50 %
Farge og duft: Gyllen. Dempet duft med noe malt og noe frukt.
Smak: Litt vandig anslag, noe skum, noe bitterhet helt i slutten.
Bruksområde: Tørsteslukker.
Vurdering: Veldig lett øl. 76 p

÷ (72p)
Aass Sommerøl Lite
Aass Bryggeri
50 cl boks
4,50 %
Farge og duft: Gyllen. Litt påtrengende duft av tropisk frukt, overmoden banan, litt karamell.
Smak: Bløtt anslag, lite syre og bitterhet, sitter noe.
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Et lite vellykket øl, kanskje for den som ikke liker øl? 72 p

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her