Du kan selvsagt bruke en annen type ost enn fetaost - men det må være en som smuldrer eller smelter lett. Om du bruker sjampinjong eller den mer raffinerte østerssoppen, er egentlig ett fett. Godt blir det uansett.
Dagens rett
Foto: (rickszczechowski)
Saftige lammekoteletter trenger ikke så mye mer enn dette
Kombinasjonen er sopp og loven samt en potetmos med fetaost gir akkurat det selskapet godt lammekjøtt trenger.
02 Desember 2023 - 00:00
Lammekoteletter med sjampinjong, oliven og potetmos med fetaost
Fremgangsmåte
- Rens og del store sopper i fire.
- Finhakk løk og hvitløk og stek dem i litt smør.
- Løken skal være myk uten at den tar farge.
- Ta den opp, stek soppen og bland i løk og hvitløk.
- Smak til med salt og grovmalt pepper og vend inn svarte oliven delt i to og steinen fjernet.
- Skrell og kok poteter. Hell av vannet men ta vare på det.
- Mos potetene med fetaosten og spe med kokevann.
- Smak til med salt og pepper. Hold varm.
- Stek eller grill lammekoteletter. Smak til med salt og pepper.
- Server lammekoteletter med sopp- og olivenblandingen og potet- og fetamosen.
- Pynt med persilleolje rørt inn i potetmos. Eller dryss finhakket persille over.
Her finner du mange deilige retter med lammekoteletter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå