- Caponata: Kutt auberginen i 2 cm tykke skiver og strø over salt.
- La auberginen ligge med salt i 20 minutter, gjerne i et dørslag.
- Skyll av saltet og tørk den med papir. Kutt så i grove treninger (2x2 cm).
- Fres dem i olivenolje i en kjele til lett brune, mens du lager resten til caponataen.
- Vask og rens paprika, løk og stilkselleri.
- Kutt dem i grove terninger og stek det i en stekepanne til de begynner å bli brune.
- Ha deretter i kapers, eddik og sukker.
- Bland alt sammen med grovhakkede tomater og aubergine i kjelen og la alt surre i 4-5 minutter. Serveres romtemperert.
- Lammekotelettene: Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek på høy varme i litt olje i ca. 2 minutter på hver side til de tar farge.
Legg kotelettene oppå caponataen, hell stekesjyen over og server godt brød ved siden av.
Tips: Caponata er en siciliansk rett som bruker å bli servert enten som en salat eller som en siderett. Det er vanlig å servere den romtemperert.
Her finner du mange deilige retter med lammekoteletter
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev