Og med fennikel, spisskummen og sitronsmør blir det en festmiddag midt i uka.
Dagens rett

Foto: (pixura)
Slik lager du en smaksrik middag av fersk eller fryst laksefilet til grillen
Grillsesongen er ikke igang ennå, men kanskje finner du allerede de ferdigkuttede filetstykkene beregnet på grillen i fiskedisken. Om ikke så i hvert fall i frysedisken. Det er alltid et rimelig alternativ.
25 Mars 2025 - 00:00
Laksespyd med fennikel og sitronsmør

Fremgangsmåte
- Laks: Skjær laksefileten opp i store terninger à 3 x 3 cm om du vil lage spyd eller bruk ferdig oppskåret filet beregnet på grillen.
- Tre laksebitene på grillspyd eller behold den ferdigskårne formen.
- Pensle med olje.
- Knus spisskummenfrøene i en morter og dryss over halvparten samt salt og pepper.
-
Fennikel: Skyll og rens fennikelen og skjær den i tynne skiver.
-
Blansjer raskt i kokende vann.
-
Pensle med olje og dyss over resten av de knuste spisskummenfrøene.
-
Stek først fennikelskivene i grillpanne eller på grill til de får pen stekeoverflate.
-
Dernest steker du laksen.
- Sitronsmør: Smelt smøret, tilsett sitronjuicen og smak til med salt og pepper, rør inn friskhakket dill.
- Server laksen oppå fennikelskivene og hell sitronsmøret over.
- Server med salat og brød. Og kanskje har du noen rester av skalldyr fra helgen som du kan varme raskt etter at du har stekt laksen,
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå