- Laks: Skjær laksefileten opp i store terninger à 3 x 3 cm om du vil lage spyd eller bruk ferdig oppskåret filet beregnet på grillen.
- Tre laksebitene på grillspyd eller behold den ferdigskårne formen.
- Pensle med olje.
- Knus spisskummenfrøene i en morter og dryss over halvparten samt salt og pepper.
-
Fennikel: Skyll og rens fennikelen og skjær den i tynne skiver.
-
Blansjer raskt i kokende vann.
-
Pensle med olje og dyss over resten av de knuste spisskummenfrøene.
-
Stek først fennikelskivene i grillpanne eller på grill til de får pen stekeoverflate.
-
Dernest steker du laksen.
- Sitronsmør: Smelt smøret, tilsett sitronjuicen og smak til med salt og pepper, rør inn friskhakket dill.
- Server laksen oppå fennikelskivene og hell sitronsmøret over.
- Server med salat og brød. Og kanskje har du noen rester av skalldyr fra helgen som du kan varme raskt etter at du har stekt laksen,