Fennikel er en takknemlig ingrediens mens vi venter på de første tegn av vår i grønnsaksdisken. Den kan sågar spises rå, men blir alltid bedre om den kokes raskt for så å avkjøles like raskt. Når den får trekke litt i dressingen, blir resultatet enda bedre.
Dagens rett

Foto: (haoliang)
Det er ikke mer enn en pakke røykelaks i skiver som skal til for å skape vårstemning
Når fennikel, epler og rødløk får trekke i dressing en tid før servering, får resten ekstra smak og da er det bare lakseskivene på toppen som mangler.
11 Februar 2025 - 00:00
Røkelaks med eple- og fennikelsalat

Fremgangsmåte
- Snitt fennikelen i strimler og kok den i 2-3 minutter og avkjøl i isvann.
- Bland ingrediensene til salaten, utenom tomatene, rucculaen, kapersen og laksen, i en bolle.
- Bland ingrediensene til dressingen og hell over.
- La blandingen marinere så lenge du har tid å vente, evt i kjøleskap.
- Bland inn tomat og ruccula samt kapers.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg salaten på et fat.
- Fordel lakseskivene over salaten og server med litt crème fraîche på siden.
Mange spennende retter med røkelaks venter på deg
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Forsiden akkurat nå