Bruschetta med norsk laks
Fremgangsmåte
- Skjær laksen i strimler. Hell olivenolje over laksen og grønnsakene og dryss litt frisk oregano over. La stå en time.
- La laks og grønnsaker renne av litt og stek det deretter 5 minutter i stekepanne med høye kanter eller legg det på grillen. Ha over balsamico eddik, salt og pepper.
- Del brødet i to og stek det på grillen eller i brødrister.
- Server laksen og grønnsakene på brødet og pynt med frisk basilikum og sitronbåter.
Se på alle disse oppskriftene med deilig laks
Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
81 POENG
Gravet laks med sennepssaus, dillstuede poteter og blinis
Fremgangsmåte
- Fjern alle bein fra fiskefiletene og tørk dem godt. Bland salt, sukker og hvit pepper og gni blandingen godt inn i fiskefiletene på begge sider.
- Legg dill i bunnen av en form eller et fat. Legg halvparten av fiskefiletene med skinnsiden ned i fatet over dillen.
- Strø salt/krydderblanding og rikelig med dill over filetene. Legg neste filet med kjøttsiden ned og legg dill på toppen, strø over resten av salt/krydderblandingen.
- Om du ønsker kan filetene dryppes med 3-4 ss cognac eller tørr hvitvin.
- Dekk til fisken og la den stå kaldt i 2 døgn, snu den et par ganger i døgnet. Skjær fisken i tynne skiver og server den med stuede poteter og sennepssaus .
Tips: Dersom du vil ha en annen smaksvariant kan du bytte ut dillen med ca 1 dl knuste einerbær og dryppe 2-3 ss akevitt over kjøttsidene på fiskefiletene. Salt, sukker og grovmalt pepper som før. Denne kan du servere med rømme og grovt brød.
Flere retter med gravlaks finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Sennepssaus til gravlaks
Fremgangsmåte
- Bland sennep, sukker, vineddik og litt salt og pepper sammen i en bolle med en håndvisp eller stavmikser.
- Tilsett oljen litt etter littt, først i dråper, så i en tynn stråle til det blir en tykk, kremaktig saus.
- Bland i finhakket dill til slutt.
Tips: Pass på hvilken olje du bruker til denne sausen. Olivenolje og soyaolje har ganske sterk egensmak og bør derfor ikke benyttes. Prøv heller mais- eller solsikkeolje.
Flere retter med gravlaks finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Grillet laks med asparges og sennepsmousseline
Fremgangsmåte
- Lakseskivene pensles lett med olje og krydres.
- Grilles på den ene siden til fisken får trukket varmen svakt gjennom.
- Aspargesen legges rett på grillen og grilles til den er ferdig, men ikke svartbrent, ca 3-5 min avhengig av tykkelse.
- Sennepsmousseline (saus):
- Eggeplommer, vann, sitronsaft, salt og pepper has i en dyp bolle og piskes over vannbad til det blir luftig og lett.
- Pass på at det ikke setter seg i bunnen for da kan det gi en smak av kokt egg.
- Fløte og crème fraîche piskes stivt sammen og vendes så inn i egg/sennepsblandingen.
- Server med poteter etter valg.
Andre retter med laks på grillen
Se våre andre oppskrifter med laks
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Bestillingsutvalget82 POENG
Laks tataki med soyasmør og salat
Fremgangsmåte
- Lakseskivene vendes lett i kryddermiksen og stekes i tørr panne på begge sider. (Kan også bakes i ovn i 15 min ved 180°C).
- Brent pepper får man ved å svi pepper i pannen til det begynner å ryke.
- Knuses så i morter.
- Soyasmør: Alle ingredienser blandes og varmes svakt opp. Må ikke koke. Persillen has i rett før servering.
- Retten serveres på en liten frisk salat med godt brød til.
- Ha gjerne litt olje, sitronsaft, salt og pepper på salaten.
Se våre andre sashimioppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Lakseburger
Fremgangsmåte
Finhakk laksefileten og bland den med gressløken, salt og pepper. Form fire flate lakseburgere og stek dem i olje på varm panne i 2 minutter på hver side.
Varm burgerbrødene lett i pannen, ta de ut og legg i salat og dressing etter ønske. Legg i lakseburgeren og server.
Server gjerne også med en god salat , ovnsbakte rotgrønnsaker eller gode poteter ved siden av.
Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de
Her finner du flere lakseoppskrifter
Her finner du flere fristende burgere
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Laksefilet med italiensk tomatkompott
Fremgangsmåte
Stek laksefiletene hurtig på begge sider i en tørr, varm stekepanne, legg dem deretter i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Stek filetene ferdige i ovnen på 150 grader i 12 -15 minutter.
Del tomatene i båter, skrell rødløken og kutt den opp i skiver.
Varm oljen i en kasserolle og ha i tomatbåtene, stek disse raskt før du har i rødløk og oliven, sett ned varmen og la dette surre over lav varme et par minutter. Smak til med presset hvitløk, salt og pepper.
Ha i hakket basilikum rett før servering og server laksen med pasta.
Flere fristende fiskeretter finner du her
Og her finner du mange spennende oppskrifter med laks
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Olivenbakt laks med Tzatziki
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 174.90 kr Bestillingsutvalget82 POENG
Persillebakt torsk, sei eller laks
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Skjær fisken i serveringsstykker og dryss litt salt og pepper over.
- Vend stykkene i finhakket persille.
- Legg halve små tomater sammen med fiskestykkene i en smurt ildfast form.
- Legg sitronskiver på toppen.
- Drypp over litt av oljen.
- Stek 15 minutter i stekeovn ved 175 grader.
- Finhakk ansjosfiletene og bland dem med gressløken/vårløken.
- Smak til oljen med litt ansjoslake og bland med gressløken.
- Server retten med ansjos/løk-miksen samt kokte poteter eller ris.
Mange deilige retter med fisk på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Sprøstekt laks med nypotet, nykål og rømmesaus
Fremgangsmåte
- Nykålen:
- Rens kålen og del den opp i fire store båter - pass på at stilken er intakt slik at båtene ikke deler seg opp.
- Kok opp godt saltet vann (1 ss salt pr liter vann) og ha i kålen. Gi den et raskt oppkok (blansjere) til den såvidt er mør, ca 1-2 minutter.
- Avkjøl kålen i isvann etter at den er ferdig blansjert. La den renne av på et kjøkkenhåndkle etter at den er avkjølt.
- Kok opp 2 dl vann tilsatt 3 ss smør og varm kålen i dette rett før servering. Smak til med salt og pepper.
- Nypotetene:
- Ha nypotetene i en ildfast form og bland godt med sitron og olivenolje. Stek potetene i ovn på 180 gr i ca 30 min. Del nypotetene i to dersom de er store.
- Laksen:
- Skjær laksen i biter på 150 gram. Stek den i litt olje med skinnsiden ned over middels høy varme slik at skinnet blir sprøtt.
- Dryss salt på filetsiden. Ikke snu fisken, skinnet skal bli sprøtt og filetsiden skal fortsatt ha en rå kjerne når laksen er ferdig. Ta ut laksen og hold den varm.
- Tilsett rømmen i stekepannen og la den koke litt. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt revet sitronskall.
- Legg opp poteter og kål på tallerkenen med laksen over og ha rømmesausen rundt.
Tips: Nykålen kan godt byttes ut med spisskål.
Våre beste lakseoppskriftene finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 499.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG