Den er nemlig kraftigere på alle måter enn den vi kjøper i poser året rundt. Den krever mer skylling og rensing riktignok, men det får du igjen i smaken. Du kan selvsagt erstatte spinat med grønnkål som gis et oppkok på et par minutter før bruk i paien.
Dagens rett
Spinatpai pascualina
Lag en mettende pai med sesongens friske spinat
Du kan bruke alle typer spinat, men den som kommer fra åkeren akkurat nå er ekstra godt egnet.
Aase E. Jacobsen
29 August 2021 - 23:00
Spinatpai som i Argentina kjent som Pascualina el Pasovalina
Fremgangsmåte
- Start med fyllet: Stek løken i olje til den er gyllen. Tilsett salt og mel og la det surre i 2 minutter.
- Tilsett melk og muskatnøtt gradvis til du får en tykk saus. Tilsett spinat og ost.
- Bland de tørre ingrediensene til deigen.
- Tilsett en blanding av de våte ingrediensene til deigen lar seg forme.
- Klapp ut deigen i en paiform eller vanlig kakeform. La deigen gå litt oppover kanten slik at den kan holde på fyllet.
- Knekk fire egg på toppen av paien. Dette siste elementet kan evt sløyfes eller legges til mot slutten av steketiden.
- Stekes ved 200 C i ca 30 minutter på nederste rille.
Flere deilige retter med pai ligger her
Se våre andre oppskrifter med spinat
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Forsiden akkurat nå