Drikke
Lær hva som gjør vinene fra Sancerre så ettertraktete - Vinkurs 4. mai i Oslo

Lær hva som gjør vinene fra Sancerre så ettertraktete - Vinkurs 4. mai i Oslo

Du får smake 9 utsøkte viner som er blant Sancerres aller beste. Slik får du god kunnskap om både vinstilen og hva den kan brukes til.
01 November 2014 - 22:00

Fra Sancerre kommer sommervinene med stor S, og denne kvelden lærer du hvorfor vintypen smaker så godt.

Din guide denne kvelden er Jean-Laurent Vacheron hos anerkjente Domaine Vacheron. Han vil lære deg om områdets særtrekk, familiens vinfilosofi og historie, og han vil lede deg gjennom denne smakingen av hele 9 fantastiske viner fra dette området som er manges favoritt. 

Les mer om Vacheron og Sancerre

Når det er snakk om hvitviner fra Loire, er det først og fremst sauvignon blanc som gjelder. Denne druen er en av de mest aromatiske vi har og gir ikke bare friske og fruktige viner, men også mineralsk viner. Viner som er perfekte for den lyse årstiden og ikke minst gode til sesongens meny. Det holder å nevne asparges, skalldyr, laks og salater.

Det kjølige klimaet i Loire gjør at druene bruker lang tid på å modne, og som resultat at vinene får en delikat friskhet, tydelige og velduftende aromaer, og et noe lavere alkoholinnhold enn viner fra varmere klima. Dette området leverer også flere spennende rosé- og rødviner laget av den ettertraktede pinot noir-druen.

Gå ikke glipp av denne spennende smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Dette får du oppleve: 7 hvitviner, 1 rosévin og 1 rødvin.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Nei.
Foredragsholder: Jean-Laurent Vacheron fra Domaine Vacheron. Foredraget holdes på engelsk.

Dato og tid: Mandag 4. mai 2015, kl. 18.00 - ca. 20.30.
Pris: Kroner 495 pr. person.
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 27.04.15.
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkter og tjenester fra Apéritif.
Spørsmål? Send en mail.

Her kan du bestille gavekort på kurs

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Få førstehånds tips om nye kurs

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her