Lær å lage de lekreste gindrinker - Onlinekurs
Onlinekurs drinker

Lær å lage de lekreste gindrinker - Onlinekurs

Gin kan brukes til så mye mer enn gin & tonic. Av en flaske gin kan du lage både gin fizz og espresso martini  - og mye mer. I dette videokurset lærer du å lage 5 drinker til perfeksjon.
27 Desember 2020 - 16:43

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

En klassisk drink som har fått en ny storhetstid de siste årene, er gin & tonic. Ofte blir den tilberedt etter mottoet "en dæsj gin, fyll på tonic", men vil du ha den perfekt, er nok ikke dette rette veien å gå. Som del av vår digitale satsning på onlinekurs, gir vi deg muligheten til å lære å lage både profesjonelle gin & tonics samt flere andre gindrinker hjemme på eget kjøkken- eller stuebord.

Apéritif arrangerer drinkkurs i samarbeid med Flyttbar, et team profesjonelle bartendere som alle har lang fartstid i bransjen. Nå får du mulighet til å delta på disse populære kursene fra din egen stue - via tv, pc eller mobil.

Flyttbars Øystein Olsen Eggen guider deg gjennom oppbygningen av 5 deilige og velkjente gindrinker som alle vil imponere. 

I løpet av kurset vil du lære om både om ulike typer glass, hvordan du skal bruke en shaker, hva uttrykket "navy strength gin" betyr, hvilken garnityr du skal bruke, og mye mer. Etter en times videokursing sitter du igjen igjen med haugevis av kunnskap, og ikke minst 5 lekre drinker.

Du kan velge om du vil kjøpe inn produktene som smakes, eller om du kun vil være tilskuer og ta inn lærdommen.

Du kan velge om du vil kjøpe inn produktene og lage én eller flere av drinkene sammen med Øystein, eller om du kun vil være tilskuer og ta inn lærdommen. Dersom du ønsker å lage drinkene hjemme, har vi satt sammen en liste over alt du trenger. Alt er ting du kan få tak i på butikken, mens alkoholen er i basisutvalget hos Vinmonopolet og vil derfor være å finne på de fleste pol.

Råvarer:
Gin - F.eks. Tanqueray London Dry Gin
Navy strength gin - F.eks.  Hernø Navy Strength (kan erstattes med vanlig gin)
Kaffelikør - F.eks. Kahlua
Campari - F.eks. Campari Bitter
Søt vermut - F.eks. Cocchi Vermouth di Torino
Tørr vermut - F.eks.  Noilly-Prat Original Dry
Appelsinbitter - F.eks.  Angostura Orange Bitter (kan sløyfes)

Tonic - F.eks. Fever Tree Premium Indian Tonic Water (fås kjøpt på større matbutikker)
Sodavann
1 egg
Sitron
Sukkerlake - Her kan du se hvordan det lages
Espresso - Her kan du bruke nespresso e.l.
Isbiter

Garnityr:
Stjerneanis
Appelsin
Kaffebønner

Utstyr:
Målebeger
Potetskreller
Røreglass/shaker - f.eks. syltetøyglass
Finmasket sil - f.eks. tesil
Glass

 



Her kan du se hva som trengs for de individuelle drinkene:


Når du har kjøpt kurset, vil du motta en kvittering. På den finner du en kode og en lenke til kurset du har meldt deg på. Kurset må ses innen 4 dager etter at koden er aktivert. Husk at koden er personlig, og kan ikke sendes til andre. Videoene er opphavsrettslig beskyttet.

Se våre andre onlinekurs: 
Lær å smake forskjellen mellom prosecco, cava og champagne
Smak og lær om fantastisk gode øl

Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her