Rist hel pepper i en varm panne til de begynner å dufte og ryke lett. Sett til side til de er kalde og knus pepperen i en morter.
Stek kyllingfiletene 3-4 minutter på hver side og dryss over salt og peppermiksen. La filetene hvile i pannen like lenge.
Solbærsaus:
Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La sausen småkoke til den tykner. Smak eventuelt sausen til med mer krydder.
Rødløk:
Ha alle ingrediensene til karamelliserte rødløk i en panne og kok på middels varme til rødvinen er kokt helt inn.
Duchessepoteter:
Mos sammen sellerirot og poteter til duchessepoteter og rør inn eggeplommer, salt og pepper.
Sprøyt potetroser på en bakepapirkledd stekeplate. Stekes øverst i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Tilbehør:
Skyl spinaten og ta bort evt. grove stilker. Skjær soppen i biter og stek i litt olje over høy varme til det begynner å ta farge. Ha i baconet i biter og den hakkede sjalottløken og la surre med til det har tatt farge.
Vend inn spinaten rett før servering og smak til med litt salt og pepper.
Rens aspargesbønnene og rosenkålen og kok dem i godt saltet vann i 2-3 minutter.
Servering:
Server kyllingfilet på en seng av spinat, rosenkål, aspargesbønner, stekt sopp, bacon i biter og server med duchessepoteter.
Pynt med rødvinskaramellisert rødløk og kryddergrønt.
Den største julemenyen på nett finner du her
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev