Dagens rett
Kyllingfilet med appelsinsaus og osterösti
Denne retten skaper sol på middagsbordet
Denne lørdagen står det kylling på menyen. Dersom du ikke tidligere har forsøkt deg på appelsinsaus til kylling, har du noe virkelig godt i vente.
Redaksjonen
05 Mai 2021 - 23:00
Noen vil kanskje synes at osteröstien er det aller beste av ganske mange elementer i denne middagen. Du kan derfor med fordel droppe en av dem om det føles uoverkommelig. Men kjører du løpet helt ut blir du rikelig belønnet.
Kyllingfilet med appelsinsaus estragon og osterösti
Fremgangsmåte
Dryss salt, pepper og estragon på filetene. Stek dem 3-4 minutter på hver side i middels varm panne. Skjær opp filetene på skrå til tykke skiver og anrett dem på fat eller tallerken. Pynt med små kvister av frisk estragon. Server med appelsin- og løksalat, appelsinsaus og osterösti.
Appelsinsaus:
Finhakk løken og surr den i smør i en panne til den blir blank. Hell på buljong og appelsinjus og la det koke noen minutter. Jevn sausen med litt maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og smak til med salt og estragon. Sil sausen før servering.
Osterösti:
Skrell potetene og grovriv dem på et rivjern eller i en matprosessor. Bland godt inn revet ost, salt og pepper. Form massen til kaker. Varm olje i en panne og stek potetene brune på begge sider. Pass på at de blir gjennomstekt.
Appelsin- og løksalat:
Skjær skallet av appelsinene, og skjær ut appelsinbåter uten skinn. Finsnitt issalaten og skjær løken i fine ringer.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå