I denne oppskriften får kyllingfiletene trekke til seg de gode Provence-aromaene av urter, hvitløk, olivenolje og tomat. Kanskje har du plukket sopp selv, da blir smaksopplevelsen enda større.
Dagens rett
Foto: (graphit77)
Når du lager kyllingen som i Provence, blir den ekstra saftig og god
Kyllingfilet smaker ikke så mye i seg selv, men da kan du jo tilpasse smaksbildet ved hjelp av krydder og tilbehør.
01 September 2023 - 23:00
Kylling som i Provence
Fremgangsmåte
- Rens og hakk løk og hvitløk.
- Flå tomatene: Skjær kryss i toppen av tomatene og ring rundt midten.
- Dypp dem noen sekunder i kokende vann, legg dem raskt over i kaldt vann og trekk skinnet av. Del tomatene og skjær ut frøene.
- Skjær tomatene i terninger. Del soppene.
- Brun kyllingfiletene i olje. Ta filetene ut av stekepannen.
- Tilsett smøret i pannen og fres løk, hvitløk, tomater, sopp, rosmarin, laurbærblad og timian i 2-3 minutter til løken blir blank.
- Legg kyllingfiletene tilbake, hell på vann og dryss over salt og pepper.
- Legg lokk på stekepannen og la filetene surre på svak varme til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter.
- Dryss over hakket persille og oliven like før servering. Server kyllingen med kokte poteter og aspargesbønner.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 359.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå