Kveite er festfisk nummer én som heldigvis er lett å få tak i som ferskvare over det ganske land. Det er også de andre noe mer hverdagslige, men akk så nyttige og smaksrike ingrediensene i denne oppskriften. Både poteter og rotgrønnsaker blir festfine denne helgen.
Se flere lekre retter med kveite
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Kveite med hasselbackpoteter og rødbetesaus
Fremgangsmåte
- Kveiten:
- Lag saltlake ved å koke opp en liter kaldt vann med 80 gram salt.
- Skjær kveitefileten opp i fire like stykker og legg kveitestykkene i laken. Skru ned varmen og la fisken trekke i 8-12 minutter. Pass på at vannet ikke koker, da blir fisken tørr.
- Rødbetesaus:
- Finhakk rødbeten og fres den kjapt i litt olje. Tilsett hvitvin og kok ned til det halve. Det tar 10-15 minutter.
- Tilsett fiskekraft, og kok til rødbetene er møre (ca 5 minutter).
- Jevn sausen med maisenna, og tilsett smør litt etter litt under omrøring. Sausen skal ikke koke etter at smøret er tilsatt. Smak til med salt, pepper og limesaft.
- Vaniljeglasert gulrot og nepe:
- Rens grønnsakene og skjær dem i staver.
- Bland smør, sukker, sitronsaft og vaniljefrø i en kjele. Kok opp og tilsett gulrøttene. La det koke litt før nepene tilsettes.
- Kok inn til grønnsakene er møre og smak til med salt og pepper.
- Hasselbackpoteter:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Skjær potetene i tynne skiver, uten å skjære helt gjennom slik at potetene fortsatt henger sammen i bunnen. Legg potetene på et smurt brett og pensle dem med smeltet smør.
- Stek poteter på 180 grader i 30-40 minutter, og husk å pensle med smør hvert tiende minutt. Når potetene er ferdige kan de saltes og pepres.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.50 kr Basisutvalget87 POENG