Helt frem til 1970 fikk marinegaster i den britiske flåte utlevert en romrasjon med mye seremoni to ganger om dagen.
Grog, som rasjonen kalles, var egentlig en måte å få vannet til å holde seg lenger på, og dekke over vannets egensmak, under lange sjøreiser.
Lime- og sitronjuice ble også tilsatt grog'en for å gjøre den mer drikkelig, og ikke bare hadde den en helsemessig effekt for sjømennene, men det var også begynnelsen for mange klassiske drinker.
Flere klassiske drinker finner du her
Bestiller du en grog på en bar i dag, får du nok noe helt annet enn hva som ble servert i Royal Navy i mer enn 200 år.
Jo bedre rom, jo bedre smak
Du kan servere en grog varm, eller iskald slik som denne krydrete versjonen signert Marius Eide.
Med de få ingrediensene som drinken inneholder, er det klart at romens egensmak spiller en stor rolle, og desto bedre rom du bruker, desto bedre blir drinken.
Her finner du polets beste rom
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.
Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender
Er du allerede registrert, logger du deg inn her
Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig er den gratis. Hver fredag får du som abonnerer den rett i innboksen din.