Drikke
Krug 2003 får ben å gå på

Krug 2003 får ben å gå på

Først etter 10 år var Krug klar for å lansere sin 2003-årgang. Den kommer snart til Norge.
Aase E. Jacobsen
10 Februar 2014 - 12:00

2003 ble for Champagne og for så vidt også chardonnay fra Burgund, en årgang som vinpublikummet skydde som pesten.

Kommer snart hit

Men når Krug endelig bestemmer seg for å lansere sine 2003-dråper, ja, da får pipa en annen lyd. Det er i hvert fall hva britiske forhandlere erfarer, i følge decanter.com.

Les mer om Krug

Mens Krug 2003 er utsolgt i England, er den ikke kommet til Norge ennå. Den norske importøren, Moet-Hennessy Norge, regner med at Krug 2003 blir lansert 1. mai.

Billigere enn i England

Den vil koste det samme som de to forrige årgangene, 1998 og 2000, altså kroner 1839,90. Hvilket er billig gitt at Krugs anbefalte utsalgspris i England er 230 pund.

Det er kombinasjonen av små volum, høye skår og stor interesse for Krug som sådan at interessen for denne i utgangspunktet avskrevne champagneårgangen har eksplodert.

– 2003 er uten konkurranse den mest etterspurte ågangen noensinne i mine 25 år hos Krug, sier Olivier Krug til The Drinks Business.

Mindre chardonnay

Siden chardonnaydruene led mest i den ekstreme varmen sommeren 2003, utgjør denne druen en mindre andel enn normalt for Krugs vanlige vintage.

Også Henriot har valgt å lansere 2003-vintage, men den når ikke opp mot deres 2000-utgave.

Les mer om Henriot

2003-eren preges litt vel mye av tørket frukt og har litt bittertoner i finishen. Men prisen er bare en firedel av Krugs. Henriots vintage-champagne må du på spesialpolet for å få tak i.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her