Krever ulovlig kjøtt
Det er umulig å selge kebab lovlig i Oslo. Det mener hovedmannen som skal ha omsatt 500 tonn kebabfarse svart i Oslo.
Redaksjonen
23 Januar 2008 - 11:00
Prisen på farsen skal ha vært så mye som 85 millioner kroner.
Kebabsaken startet i Moss Tingrett denne uken.
- Det er et krav. Skal du levere til markedet i Oslo, må du levere svart eller holde deg borte, sa pølsemaker Morten Stang under sin forklaring.
Kyllingskrog
Stang og seks andre personer inngår i det påtalemyndigheten anser å være en organisert kriminell gruppe.
Kebabfarsen ble i følge tiltalen ikke varmebehandlet, noe loven krever.
Det var dessuten kyllingskrog som var hovedingrediensen.
- Ambisjonen var å ta over hele Oslo-markedet med dette produktet, sa Stang i retten.
Pølsemakeren fortalte også at kebabkioskene ikke vil ha farse som er tilberedt lovlig, skriver Aftenposten.
I følge pølsemakeren ville ikke kundene ha den kokte varianten, men et rått produkt som kunne stå på spyd som settes inn i grillen.
Bakteriedempende
Stang sa at han løste dette ved å tilsette et bakteriedempende middel i kjøttfarsen.
Det var i mai i fjor at politiet, mattilsynet og skattemyndigheten slo til mot flere adresser i Østfold, Oslo og Vestfold.
Under aksjonen ble det blant annet funnet en kundeliste på 80 kebabkiosker som skal ha kjøpt kebabfarsen.
Produksjonen av råvaren til den ulovlige kebabfarsen ble ifølge Stang produsert på ettermiddagen, når pølsemakeriet var sikre på å ikke få kontroll fra Mattilsynet.
Pølsemakeren har erkjent delvis straffskyld, men mener saken er oppblåst. Han hevder han ikke har produsert så mye som han er tiltalt for.
Forsiden akkurat nå