Kylling trives i utfordrende miljøer som i denne oppskriften. Masse krydder fra tomatsausen og sterk varme fra grillen. Du kan stoppe der, men prøv gjerne å kombinere med scampi/tigerreker. De er takknemlige å bruke i varmretter siden de er mulig å få kjøpt i (fryst) ubehandlet form. Dessuten tåler de mer juling enn reker fra våre breddegrader, og juling får de i denne retten med marinade og grilling. Husk å se etter ASC- eller MSC-sertifiserte reker.
Dagens rett
Foto: (Istock)
Still opp med disse kreolsk-inspirerte kyllingspydene med krydret tilbehør
Lag deg noen lekre kyllingspyd nå i helgen. Med marinerte scampi/tigerreker og en kreolskinspirert tomatsaus blir denne middagen forvandlet til en spennende opplevelse for alle rundt bordet.
07 September 2023 - 23:00
Kreolske kyllingspyd
Fremgangsmåte
- Marinade til scampi:
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Ha i scampi og mariner i minst 30 min. - Kreolsk tomatsaus:
Fres grønnsakene raskt i en panne med olje. - Ha i tomater, salsa/chilisaus og buljong. La det surre noen minutter.
- Tilsett hakket persille, basilikum og vårløk.
- Smak til med kajenne, tabasco, sennep, salt og pepper. Rund av smaken med litt sukker.
- Kyllingfilet: Skjær kyllingfiletene i 3 cm tykke skiver.
- Tre skivene på langs på spydene og pensle dem med marinaden fra scampiene. Krydre evt. litt ekstra.
- Stek/grill spydene noen minutter på hver side.
- Ta opp scampiene fra marinaden og tre dem på spyd med en liten limebåt mellom hver.
- Stek/grill raskt på hver side.
- Anrett spydene på tallerken med ris og kreolsk tomatsaus.
Flere lekre retter med kyllingspyd
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå