Å dampe blåskjell er svært enkelt - skjellene åpner seg nemlig når de er klare.
Men de må være friske forå gi et godt resultat. I dag er det er lite problem, all den tid alt av blåskjell i fiskedisken er datomerket.
Blåskjell har nemlig ganske begrenset holdbarhet, kun en uke etter at de er høstet. Du kan også be om å få lukte på skjellene. Svært viktig er det å sørge for å få dem raskt hjem til kjøleskapet. Dessuten bør du, til tross for at blåskjellene du kjøper er både skrubbet og vasket, gi dem en rask omgang med børsten før du heller dem opp i gryta.
Blåskjell kan varieres i det uendelige til tross for at grunnprinsippet er det samme, fres løk i smør eller olje, hell på hvitvin eller vann og tilsett blåskjellene, og noen minutter senere er de klare til å nytes sammen med den deiligste kokekraft. Med dette utgangspunktet kan du lage mye spennende, mange velger derfor asiatisk vri på smakstilsetningene, eller en skikkelig hot kreolsk variant.
Dagens vri er derimot veldig klassisk, men ikke mindre god av den grunn.