- Fres sjalottløk i smør. Tilsett selleri og fres videre før du tilsetter hvitløk. Rør rundt noen ganger.
- Hell over hvitvin og kok inn til mesteparten av væsken er fordampet.
- Legg på blåskjellene og skru opp varmen. Rist i gryta et par ganger.
- Når skjellene etter noen minutter er åpne, løfter du dem ut av gryten og over i en annen. Legg et lokk over slik at de holder seg varme.
- Kok opp sausen og kok den eventuelt noe inn hvis blåskjellene har avgitt mye væske, tilsett finhakket fennikel og la småkoke i ett minutt før du rører inn crème fraîche. Kok opp nok en gang og smak evt til med salt og pepper.
- Fordel blåskjellene på store tallerkener.
- Server sausen i små suppeskåler ved siden av. Dryss over grovhakkete urter.
- Husk masse sprø bagette eller annet hvitt brød ved siden av.
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?