Oppskrifter
Kraftkar ble nok en gang best i konkurranse

Kraftkar ble nok en gang best i konkurranse

Det ble nok et gull til Kraftkar i Nordisk Ostefestival.
Redaksjonen
01 Juli 2016 - 11:11

- Ingen andre oster oppnådde høyere poengsum enn Kraftkar, og det er vi utrolig godt fornøyde med. Selv om vi har over 40 utmerkelser fra før av, er hver eneste ny medalje like kjekk. Det viser at vi klarer å holde jevn høy kvalitet over tid. Vi tok medalje i Nordisk for første gang i 2009, og det er slett ingen selvfølge for oss at vi tar medalje også i år, 7 år etter, sier ostebonde Kristin Waagen.

Les den fantastiske historien bak ostesuksessen

Den skandinaviske ostefestivalen «Nordens oste» er en kvalitetskonkurranse mellom håndverksprodusenter av ost i Norden.

- I ostedisken konkurrerer vi først og fremst mot importost, og da er det viktig for oss å bevise at vi lager ost av høy internasjonal kvalitet i Norge. Forbrukerne skal ikke kjøpe norsk gardsost fordi den er lokal, men fordi den smaker best, understreker ostebonden.

Å lage håndverksost er en livsstil med fokus på detaljer.

- Vi jobber knallhardt hver eneste dag for å holde jevnt høyt nivå. Vi sammenligner det egentlig med toppidrett, det er ingen tilfeldigheter, men intens trening og terping på hundrevis av detaljer, hvor det som driver oss er en søken etter å lage en enda bedre ost, forteller Waagen.

Tingvollost er et familieeid gårdsysteri som årlig lager 20 tonn ost av melk fra egen gård. De har sanket en rekke utmerkelser for sine hvit- og blåmuggoster både i inn- og utland, og den vellagrede blåmuggosten Kraftkar har også fått VM-gull flere ganger. Tingvollost selges i utvalgte butikker og serveringssteder over hele landet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her