Oppskrifter
Kraftkar ble nok en gang best i konkurranse

Kraftkar ble nok en gang best i konkurranse

Det ble nok et gull til Kraftkar i Nordisk Ostefestival.
Redaksjonen
01 Juli 2016 - 12:11

- Ingen andre oster oppnådde høyere poengsum enn Kraftkar, og det er vi utrolig godt fornøyde med. Selv om vi har over 40 utmerkelser fra før av, er hver eneste ny medalje like kjekk. Det viser at vi klarer å holde jevn høy kvalitet over tid. Vi tok medalje i Nordisk for første gang i 2009, og det er slett ingen selvfølge for oss at vi tar medalje også i år, 7 år etter, sier ostebonde Kristin Waagen.

Les den fantastiske historien bak ostesuksessen

Den skandinaviske ostefestivalen «Nordens oste» er en kvalitetskonkurranse mellom håndverksprodusenter av ost i Norden.

- I ostedisken konkurrerer vi først og fremst mot importost, og da er det viktig for oss å bevise at vi lager ost av høy internasjonal kvalitet i Norge. Forbrukerne skal ikke kjøpe norsk gardsost fordi den er lokal, men fordi den smaker best, understreker ostebonden.

Å lage håndverksost er en livsstil med fokus på detaljer.

- Vi jobber knallhardt hver eneste dag for å holde jevnt høyt nivå. Vi sammenligner det egentlig med toppidrett, det er ingen tilfeldigheter, men intens trening og terping på hundrevis av detaljer, hvor det som driver oss er en søken etter å lage en enda bedre ost, forteller Waagen.

Tingvollost er et familieeid gårdsysteri som årlig lager 20 tonn ost av melk fra egen gård. De har sanket en rekke utmerkelser for sine hvit- og blåmuggoster både i inn- og utland, og den vellagrede blåmuggosten Kraftkar har også fått VM-gull flere ganger. Tingvollost selges i utvalgte butikker og serveringssteder over hele landet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her