For med gribiche-saus på toppen blir det ekstra god smak. Den er som du kanskje har gjettet av fransk opprinnelse og så klassisk som den kan bli. For den er å finne i det franske kjøkkens bibel, Auguste Escoffiers Guide Culinaire fra 1903. Men om det var han som skapte den eller bare samlet den inn, sier ikke historien noe om. Uansett er den er klassiker som alle kan klare og som er veldig fin å ha i kjøleskapet, til fisk eller grønnsaker.
Dagens rett
Foto: (Godfisk.no)
Et saftig stykke krabbe-smørbrød blir suksess som dagens middag
Krabbe fra ferdigrensede skjell er redningen når sommerlatskapen får råde. Belønningen er stor i form av mye god smak.
Aase E. Jacobsen
15 Juli 2024 - 23:00
Grillet landbrød med krabbe og gribiche-saus
Fremgangsmåte
- Skjær de kokte eggene på kryss og tvers med en eggedeler.
- Bland sennep, majones og creme fraiche sammen til en saus. Tilsett øvrige ingredienser og de hakkede eggene.
- Bland alt sammen, og smak til med salt og sitron.
- Skjær tykke skiver av et godt brød, og grill det på begge sider.
- Legg noen blader hjertesalat på brødskivene, anrett med gribiche og krabbe etter eget ønske.
- Pynt med finhakket gressløk.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå