Og har du ikke spinat eller brokkoli, så gjør andre typer grønnsaker også susen i denne oppskriften. Her er det egentlig ingen grenser for hva du kan bruke. Hermetikk er også perfekt som tomater eller spinat. Gjerne sammen. Og har du noen skalker med ost i kjøleskapet som har sett sine bedre dager, får de nytt liv i denne retten.
Dagens rett
Strata med spinat og brokkoli
Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.
Aase E. Jacobsen
09 November 2020 - 01:00
Strata med spinat og brokkoli
Fremgangsmåte
- Skjær brødet i skiver, du trenger 8 skiver, og deretter i terninger.
- Pisk egg, melk, muskat og sennep sammen, og ha i brødterningene. Sett til side.
- Fres løk og hvitløk i olje i en panne. Del brokkoli i små biter og ha i pannen. Fres et par minutter til.
- Ha i spinat (som er godt skylt) og fres videre til spinaten faller sammen. Tilsett litt salt og pepper.
- Trekk pannen bort fra platen og avkjøl noen minutter.
- Smør en liten ildfast form. Legg i brødblanding, revet ost og grønnsakene lagvis. "Klapp" den godt sammen. Avslutt med litt revet ost på toppen.
- La formen hvile i minimum 30 minutter før den stekes.
- Stek strataen midt i ovnen på 200 grader C i ca. 30 minutter. Den skal være fast og gyllen.
Se våre andre ideer for restemat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå