Konkursras i bransjen

Hotell- og restaurantbransjen har 83 prosent flere konkurser i september i år sammenliknet med i fjor.
Redaksjonen
03 Oktober 2008 - 15:00

Hele 328 norske bedrifter gikk konkurs i september. Det er 53 prosent flere enn september i fjor, viser en analyse fra kredittopplysningsbyrået Experian.
 
I horeca-bransjen er det stort sett nyetablerte selskaper som nå sliter.
 
- Den kraftige økningen i konkurser rammer nå alle bransjer og det meste av landet, og det er alvorlig, sier direktør Gabor Molnar i Experian.
 
Han mener det er dramatisk at så mange bedrifter allerede har gått konkurs, siden det først er de siste ukene alvoret i den økonomiske situasjonen har gått opp for folk flest i Norge.
 
Konkursbølge
Konkurstallene for september viser at det var 93 flere konkurser enn i august og 113 flere enn i september i fjor.
 
- Det er store sesongvariasjoner i konkurstallene gjennom året, derfor er det mest hensiktsmessig å sammenligne én måned med samme måned tidligere år, sier Molnar.
 
Svart september
I så måte skiller september seg ut negativt på mange måter.
 
- Tidligere har det bare vært enkelte bransjer som har opplevd en økning i antall konkurser. Det nye nå er at konkursbølgen ser ut til å ramme alle bransjer, sier Molnar.
 
Hotell- og restaurantbransjen kan vise til negative tall med en økning på 83 prosent fra september i fjor.
 
- Årets sommer var dårligere for mange reiselivsbedrifter enn i fjor, og det gir seg nå utslag på statistikken, sier Molnar til newswire.
 
Vil ramme flere
Experian-direktøren tror konkurstallene kommer til å øke utover høsten, fordi folk vil kutte ut unødvendige utgifter.
 
- Restauranter er blant dem som vil rammes hardt. Spørsmålet er hvor lenge de dårlige tidene vil vare og hvor mange virksomheter som vil overleve. Det vil helt klart bli en avskalling, sier Molnar.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her