Om du ikke har cognac, kan du bruke annen type brennevin, helst fatlagret. Jo bedre kvalitet, jo bedre blir dessuten resultatet, men du bruker ikke cognac til mange tusen kroner flasken i maten - med mindre det er er en skvett som har stått lenge. Brennevin i åpnede flasker holder godt, men taper seg litt over tid. Og da er det jo bedre at skvetten gjør nytte for seg som her.
Dagens rett
Foto: (Bent Raanes og Sarah C. Sørensen)
Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.
23 November 2024 - 00:00
Konjakk- og pepperdampede blåskjell
Fremgangsmåte
- Vask og børst blåskjellene nøye.
- Fres løk og pepper i oljen.
- Tilsett konjakk og la koke ut.
- Deretter har du i fløten.
- Ha blåskjellene oppi og rist på kjelen.
- La koke under lokk på middels til sterk varme til blåskjellene har åpnet seg. Hvis noen skjell ikke åpner seg, kast dem.
- Ved servering strøs finhakkede urter over, og eventuelt en sitron- eller limebåt.
- Server med godt brød ved siden av.
Tips: Denne retten er utmerket som en smårett/ tapas, eller en rik og fyldig hovedrett.
Se alt du kan lage med blåskjell
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå