Vi kjenner oss vel lett igjen når ingredienser som tomat, agurk, maiskorn og ananas i biter nevnes - og dressingen som slo an mer enn noen var Thousand Island. Og her er vi ved kjernen til kritikken rundt vår kinakål de siste årene, nemlig denne standardiserte salaten med den etter hvert så omtalte dressing som nærmest har blitt servert til absolutt alt, spesielt på veikroer og gatekjøkkener.
Dampet kinakål med urtesaus og reker
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Kinakål med rømme og bacon
Fremgangsmåte
- Kinakålen eller isbergsalaten deles i 4 til 8 båter avhengig av størrelse.
- Gis et raskt oppkok i (lettsaltet) vann. Ha i et dørslag og skyll med kaldt vann. Salaten skal fortsatt være crispy.
- La vannet renne godt av før den legges over på serveringstallerkenen.
- Lettrømme og stekte baconbiter fordeles over.
- Dryss over finhakket persille.
Tips:
Rømmen kan smakes til med sitron, salt, krydder og urter, som til en dip.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Grønn wokpanne
Fremgangsmåte
Oljen varmes først opp i wok pannen eller en tilsvarende panne.
De oppdelte grønnsakene tilsettes i porsjoner og stekes raskt under konstant røring.
Ta så i soyasaus og de øvrige smaksetterne.
Wokmat serveres umiddelbart.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 98.60 kr Bestillingsutvalg80 POENG
Klassisk salat
Fremgangsmåte
Alt blandes sammen. Smak til med pepper og salt. Serveres ved siden av salaten.