Torsk eller annen fersk hvit fisk kan fint spises om sommeren. Hvis du ikke finner filet med skinn i fiskedisken, kan du lage den uten skinnet.
Dagens rett
Foto: (Maxim Chernigovskiy)
Når fisken får smak av både karri, mynte og avokado, blir det mat for mons
Det hvite torskekjøttet står som en herlig kontrast mot den varmrøde karrien. De andre ingrediensene byr også på mye smak.
05 Juli 2024 - 23:00
Karrystekt torsk med avokado- og myntekrem, squash og tomat
Fremgangsmåte
- Bland sammen ingrediensene til karrimelet og sett til side.
- Tørk av torskefileten og skjær den i porsjonsbiter.
- Dypp skinnsiden av torskebitene i karrimelet og sprøstek den på skinnsiden i smør ved middels høy varme i en panne.
- Snu og stek videre på kjøttsiden.
- Ta ut fisken og hold varm. Kok ut pannen med litt vann og ta vare på sjyen.
- Myntekrem: Bland alle ingrediensene til myntekremen, og spe med litt vann hvis den blir veldig tykk - den skal ha tynnere konsistens enn yoghurt.
- Stek squash delt i kubber i olje i pannen. Tilsett tomatterninger og stek videre til gjennomvarm, smak til med salt og pepper.
- Server torskebitene på squash og tomat. Hell myntekremen rundt og avslutt med stekesjyen.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå