Dagens rett

Kveite med karrisaus og villris med mais og tomatconcasse

Karrisaus smaker fortreffelig til mer enn fiskeboller - her får den luksuriøse omgivelser
Foto: (missaigong)

Karrisaus smaker fortreffelig til mer enn fiskeboller - her får den luksuriøse omgivelser

Karri gir både en vakker farge og smakskraft til maten. Denne kombinasjonen må du prøve.
24 Oktober 2020 - 01:00

Karripulver kommer i flere utgaver og styrker. Madraskarri er sterkere, og hvis du har en sart gane kan du gå for vanlig karri. Til denne retten kan du godt bruke annen type fisk - eller sågar kyllingfilet. 

 Her finner du mange andre spennende oppskrifter med kveite

Stekt eller bakt kveite med karrisaus og villris med mais og tomatconcasse

Stekt eller bakt kveite med karrisaus og villris med mais og tomatconcasse

Fremgangsmåte

  1. Villris:
    Vann ut villrisen i 24 timer. Kok den i 10 minutter. Alternativt kan du koke den lenger uten utvanning. Følg bruksanvisningen på pakken. 
  2. Kok maiskolbene på svak varme i 4 minutter. Bruk en kniv til å skrape maiskornene fra kolbene.
  3. Bland ris, maisfrø, tomatconcassé og smør. Smak til med salt og pepper. 
  4. Slik lager du tomatconcasse
  5. Saus:
    Fres karri i olivenolje. Tilsett fiskekraft og fløte, reduser til halvparten. Smakt til med salt og pepper. Sausen skal ikke være altfor tykk.
  6. Kveitefilet:
    Skjær fileten i skiver i passende stykker og dryss over salt og pepper. Stek fisken i panne i litt olje, eller bak den i ovnen ved 130 grader i 10 minutter, umiddelbart før servering. 

Tips:
Du kan også dampe fisken. 

Servering:
Hell sausen på tallerkener og legg fiskebitene oppå. Dryss over revet sitronskall. Anrett med salatblader og finhakket persille. Server villrisblandingen ved siden. 

 Her finner du mange andre spennende oppskrifter med kveite

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her