Karrikremet blåskjellsuppe med tunfisk
Foto: S_Z

Karrikremet blåskjellsuppe med tunfisk

Her får du oppskriften på en fargerik og velsmakende karrisuppe med blåskjell og herlig tunfiskfilet.

Fremgangsmåte

  1. Brun karripulveret i en kjele med litt smør, tilsett så sjalottløk, hvitløk og hvitvin. Kok opp.
  2. Legg en rist over og legg godt skylte blåskjell oppå.
  3. La koke under lokk til de åpner seg. Kast de som ikke åpner seg.
    Sil av kraften og rens skjellene som legges til side (holdes varme).
  4. Tilsett fløte i kraften og kok det hele inn til ca. halvparten, smak til med salt og pepper.
  5. Tunfisken skjæres i porsjonsstykker. Grilles eller brunes veldig raskt i pannen i smør el olje. Stekeskorpen skal være 1 mm.
  6. "Smelt" deretter spinaten i samme panne. Det tar 20 sekunder.
  7. Legg blåskjell i bunnen av dype tallerkener.
  8. Hell opp suppen. Legg på spinat og tunfisk på toppen. 
  9. Server brød vend siden av.

Her finner du mange flere deilige supper

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her