Ceviche club med kveite
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Pensle kveiteskivene med marinade, spar litt marinade til salaten.
- Bland sammen salaten, fordel den på kveiteskivene og rull sammen.
- Lag melbatoast av loffen ved å steke den på svak varme i nøytral olje til den er knasende sprø og lett brun.
- Bland avokadoen med de øvrige ingrediensene til en glatt krem og smak til med salt og kajennepepper.
- Fordel avokadoblandingen på melbatoasten.
- Legg på kveiterullene og legg en skive melbatoast på toppen.
Les mer om cevichetradisjonen her
Her finner du flere spennende oppskrifter på ceviche
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Lett skummet auberginesuppe med frikasse på Norsk kongekrabbe
Fremgangsmåte
Krabben skjæres i passende stykker og stekes i olje. Deretter vendes den rundt i litt olivenolje og sitronsaft.
Auberginesuppe:
Auberginen skrelles og kuttes opp i terninger og freses i olivenolje sammen med løk og hvitløk (må ikke bli brun). Kok auberginen opp med melk, fløte og crème fraiche til den blir mør. Kjøres så opp og skummes med stavmikser. Smakes til med salt, pepper og litt sitronsaft. Blir suppen for tykk så spe den ut med litt fløte.
Frikasse på norsk kongekrabbe:
Krabben deles opp og stekes gyllen i smør sammen med soppen. Vend inn hjerteskjellene sammen med urtene like før servering. Smak til med litt sitronsaft.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 599.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 594.70 kr Uten utvalg88 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Grillet Norsk Kveite på gresskarsalat
Fremgangsmåte
Stek kveitebitene ved god varme i grillpanne. Salte og pepre.
Forvell gresskar- og squashterningene. Grill pach choyen i grillpanne. Bland deretter alle grønnsakene og nøttene. Rør sammen olje og eddik. Smak til med salt og pepper. Bland dressingen med grønnsakene. Kok jordskokkene møre i vann. Hell av vannet, tilsett fløten og kok opp. Mos blandingen i hurtigmikser. Smak til med salt, kajennepepper, sitronsaft og trøfler. Rør sammen hvetemel, bakepulver og eggeplomme. Spe med vann til en passe tykk røre, ikke for tykk, litt tynnere enn vaffelrøre. Vend løken i litt hvetemel og deretter i frityrrøren. Friter den gyllen.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
Sitrusglasert norsk kongekrabbe på jordskokkterte
Fremgangsmåte
Butterdeigen kjevles ut til dobbel størrelse. Legges mellom bakepapir på brett og stekes under lett press ved 190 grader C til den blir lett gyllen. Stikkes så ut i 4 runde terter med utstikkerjern.
Jordskokkene skrelles og kokes møre i vann. Sil av vann og kok jordskokkene videre inn med fløte og smør til det begynner å tykne. Kjøres til fin puré med stavmikser. Smakes til med salt, pepper og sitronsaft. Dette fordeles på tertene like før servering.
Krabben stekes gyllen i smør og glaseres med sukker og sitronsaft. Smakes til med salt og kajennepepper. Krabben deles opp og anrettes på terten.
Alle grønnsakene forvelles. Tomatene skoldes og skinnet fjernes. Tomater og grønnsaker blandes sammen med olivenolje og smakes til med estragon, gressløk, salt og cayennepepper. Fordel salaten over krabben. Alle ingrediensene til vinaigretten og drypp over grønnsakene.
Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 209.90 kr Basisutvalg (Fullsortiment)87 POENG