Kamskjell med pesto og marinade
Kjøkkensjef Kjell Arne Johnsæter / TINE Kjøkken

Kamskjell med pesto og marinade

Fremgangsmåte

Skjær squash i halve skiver, dryss på salt og la dem ligge under press (med en tallerken på) 2-3 timer. Hell fra vannet som dannes.

Bland sammen alt til marinaden og legg i renset paprika og squash.

Vask paprika, tørk og dem i to. Legg paprika med skinnsiden opp under ovnsgrillen til de blir mørke. Ta dem ut og la ligge i en plastpose en stund, trekk så av skinnet og skjær i strimler.

Pesto:
Kjør basilikumblader, ost, pinjekjerner og ørlite salt i foodprocessor slik at det blir en mos. La det kjøre videre mens du heller i en tynn stråle olje. Stopp av og skrap ned av siden. Smak pestoen godt til med salt og pepper. La stå kaldt.

Tørk kamskjellene og krydre dem med karri, salt og pepper. Stek kamskjellene ca. ½ minutt på hver side. Ikke for lenge - da kan de bli seige.

Legg opp skjellene på tallerkner, sammen med grønnsakene og pestoen. Stikk inn brødskivene og dryss rundt fetaost.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kjøkkensjef Kjell Arne Johnsæter / TINE Kjøkken

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her