- Skjær snitt i overflaten av kamskjellene, ca 1-2 mm dype. Stek kamskjell i ca. 30 sekunder på hver side i smør. Dryss salt og pepper over.
- Brokkolikrem:
Plukk noen små buketter av brokkolien og legg til side. Rens resten av brokkolien, kutt i små biter og kok i usaltet vann til alt er mykt. Mos kokt brokkoli og smør til puré.
- Tilsett crème fraîche og smak til med salt og kajennepepper.Stek de avlagte brokkolibukettene lett i smør og smak dem til med salt og pepper.
- Hvitløkkrem:
Kok hvitløk i vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og mos hvitløk med smør til glatt puré. Smak til med salt og litt kajennepepper.
- Vinaigrette:
Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til de er gylne. Finhakk gressløk og bland sammen med olivenolje.
- Smak vinaigretten til med sherryeddik, sukker og salt, og rør inn baconterninger.
Server kamskjellene med brokkolibuketter, brokkolikrem, hvitløkskrem og vinaigrette ved siden av.
Her finner du mange deilige retter med kamskjell
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev