Ukens kake

Julstjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Denne fristende kringlen har alt det gode vi forbinder med julen

Masse kanel, sjokolade og appelsin sikrer julestemningen sammen med formen på kringlen.
01 Desember 2022 - 11:00

Det er selvsagt litt ekstra arbeid for å få til den stjernelignende formen på baksten. Men gi ikke opp, for du kommer garantert i havn. 

Er du i storform, bak gjerne flere kaker og legg dem i fryseren. For denne fungerer ikke bare i adventstiden, men også i selve julen. Som en velkommen kontrast til alle de tørre kakene. 

Se våre andre oppskrifter på kringle

Julestjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Julestjerne - hvetekrans med mørk sjokolade, appelsin, rørsukker og kanel

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.
  2. Tilsett yoghurt, smør, sirup, kardemomme og egg og arbeid sammen. Tilsett nesten alt hvetemelet, og kna deigen til den er blank og smidig.
  3. Tilsett salt og eventuelt mer hvetemel og kna deigen til den slipper kantene i bollen.
  4. La heve under bakeklede i 20–30 minutter.
  5. I mellomtiden lager du fyllet. Finhakk sjokoladen og bland den med resten av ingrediensene.
  6. Legg deigen på et melet bakebord, og kna den smidig.
  7. Del deigen i 4 deler. Kjevle ut hver del til runde leiver. Bruk en sirkel med ca. 25 cm diameter som mal når du kjevler.
  8. Legg en av leivene på et brett med bakepapir.
  9. Smør utover fyllet og pass på å porsjonere mengden slik at fyllet rekker også til de 3 andre leivene og deigen som blir til overs.
  10. Legg på neste leiv og smør fyllet utover.
  11. Gjenta til siste leiv er lagt på, men ikke smør fyll på denne.
  12. Skjær 16 hakk ca. 2 cm ut fra midten og snurr dem to og to ut fra hverandre. Trykk til slutt sammen endene. Lag boller av deigen som blir til overs.
  13. La heve under bakeklede i ca. 45 minutter.
  14. Sett ovnen på 225 °C over- og undervarme.
  15. Pensle stjernen med sammenvispet egg og strø på perlesukker.
  16. Stek kaken i nedre del av ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk  - her får du oppskriften
Ukens kake

Gjør noe ekstra med fastelavnsbollene - eller kjør klassisk - her får du oppskriften

Ingen fastelavnssøndag uten boller. Små som store ser frem til denne dagen. Men hvorfor spiser vi boller med krem til fastelavn og ikke ellers i året? Her får du svaret og selvsagt gode tips for bollebaksten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter
Dagens rett

Fredagen fortjener en saftig og mør biff som denne med lekre hasselbackpoteter

Dagens rett kan lages på grillen, inne eller ute, og trenger "bare" poteter som tilbehør for å skape feststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sazerac er karnevalsdrink nummer en
Ukens drink

Sazerac er karnevalsdrink nummer en

Inviter til en skikkelig fest med karnevalbyens offisielle drink som har garantert for løssluppenhet i mer enn 170 år i New Orleans.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her