- Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.
- Tilsett yoghurt, smør, sirup, kardemomme og egg og arbeid sammen. Tilsett nesten alt hvetemelet, og kna deigen til den er blank og smidig.
- Tilsett salt og eventuelt mer hvetemel og kna deigen til den slipper kantene i bollen.
- La heve under bakeklede i 20–30 minutter.
- I mellomtiden lager du fyllet. Finhakk sjokoladen og bland den med resten av ingrediensene.
- Legg deigen på et melet bakebord, og kna den smidig.
- Del deigen i 4 deler. Kjevle ut hver del til runde leiver. Bruk en sirkel med ca. 25 cm diameter som mal når du kjevler.
- Legg en av leivene på et brett med bakepapir.
- Smør utover fyllet og pass på å porsjonere mengden slik at fyllet rekker også til de 3 andre leivene og deigen som blir til overs.
- Legg på neste leiv og smør fyllet utover.
- Gjenta til siste leiv er lagt på, men ikke smør fyll på denne.
- Skjær 16 hakk ca. 2 cm ut fra midten og snurr dem to og to ut fra hverandre. Trykk til slutt sammen endene. Lag boller av deigen som blir til overs.
- La heve under bakeklede i ca. 45 minutter.
- Sett ovnen på 225 °C over- og undervarme.
- Pensle stjernen med sammenvispet egg og strø på perlesukker.
- Stek kaken i nedre del av ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl på rist.