Julekveite med sandefjordssmør
Fremgangsmåte
- Kveite: Kok opp vann med salt og legg fiskeskivene i. La dem trekke på middels varme - de må ikke koke - i 8-10 minutter, til fisken så vidt slipper benet.
- Sandefjordssmør: Lag smøret mens fisken trekker. Kok fløten inn til det halve og visp inn smøret i små terninger.
- Fløten må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil sausen skille seg. Smak sausen til med salt og hvit pepper og rør inn persille før servering.
- Server fisken med smøret, kokte poteter og gulrøtter, gjerne også brokkoli.
Flere lekre juleretter med fisk finner du her
På Nord-Vestlandet og nordover kysten het det i eldre tid at den husbond som ikke sørget for fersk kveite til julemiddagen skulle tilbringe julekvelden på toppen av låvetaket.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 389.80 kr Uten utvalg92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget87 POENG
Kveite med aspargesbønner og ingefærsmør
Fremgangsmåte
- Kok opp vann med salt og legg fiskeskivene i.
- La dem trekke på middels varme - de må ikke koke - i 8-10 minutter, til fisken så vidt slipper benet.
- Ingefærsmør:
Rør smøret mykt og tilsett revet fersk ingefær og hakket gressløk, smak til med salt og nykvernet pepper. - Ha smøret på et bakepapir og rull sammen til en pølse som settes kaldt til servering.
- Server kveiten med en skive ingefærsmør, poteter og aspargesbønner du såvidt har kokt møre i godt saltet vann.
Feststemte oppskrifter med kveite
Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 379.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG