Drikke
Inviterer til vinvarme på brygga

Inviterer til vinvarme på brygga

Aker Brygge og Tjuvholmen byr på ekstra varme denne helgen når det inviteres til Oslo Vinfestival.
Aase E. Jacobsen
04 Februar 2015 - 14:19

De fleste av bydelens drøyt 40 serveringssteder åpner sine dører for vininteresserte, både nybegynnere og erfarne. Mange av restaurantene har svært erfarne vinkelnere og vinkyndige ansatte. Festivalprogrammet byr på flere enn 100 forskjellige arrangementer fordelt på fire dager, fra torsdag 5. februar til søndag 8.

Og kanskje en tur på det nyeste polet

Det blir alt fra middager, vinkurs, quiz, NM for vinkelnere og mulighet til å smake mer enn 300 ulike viner på Smakstorget. Aller mest populært er VinToget hvor deltakerne guides gjennom flere serveringsteder og forskjellige viner.

Det blir også mulig å stikke innom Norges største spesialvinmonopol som for en uke siden åpnet på Aker Brygge. Første nyhetslansering er 5, februar med Burgund som tema, så det er fullt mulig å fortsatt få med seg noen godbiter herfra.

Se våre anbefalinger fra burgundslippet

Se hele programmet på www.oslovinfestival.no

Arrangementet på Latter søndag 8. februaer er forbeholdt bransjen. Deltakere i årets NM for vinkelnere og juniorutgaven er:

NM:

Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Ny-Hellesund

Alexander Keith Jones, Bokbacka

Aaron Apew, Farris Bad

Simo Zimmermann, Restaurant Ylajali

Helle Hasting, Statholdergaarden

Heidi Iren Hansen, Kulinarisk Akademi

Remi Hilmar Melano, Grefsenkollen Restaurant

Sebastian Philipsson, Havfruen

Aleksander Iversen, Statholdergården

 

Junior:

Marius Fidje Tjelta, Smalhans

Eric Shabaj, Alba Imperial

Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen, Tango bar & kjøkken

Adrian Breiby, To rom og kjøkken

Marelius Moen, Ågot Lian

Mathias Toresen, Brasserie france

Mijail Fabrizio Alata Mamani, Brasserie France

Erik Strugstad, Scandic Nidelven

Nora Paynter Gundersen, Beverage Academy/Barotto

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her