De fleste av bydelens drøyt 40 serveringssteder åpner sine dører for vininteresserte, både nybegynnere og erfarne. Mange av restaurantene har svært erfarne vinkelnere og vinkyndige ansatte. Festivalprogrammet byr på flere enn 100 forskjellige arrangementer fordelt på fire dager, fra torsdag 5. februar til søndag 8.
Og kanskje en tur på det nyeste polet
Det blir alt fra middager, vinkurs, quiz, NM for vinkelnere og mulighet til å smake mer enn 300 ulike viner på Smakstorget. Aller mest populært er VinToget hvor deltakerne guides gjennom flere serveringsteder og forskjellige viner.
Det blir også mulig å stikke innom Norges største spesialvinmonopol som for en uke siden åpnet på Aker Brygge. Første nyhetslansering er 5, februar med Burgund som tema, så det er fullt mulig å fortsatt få med seg noen godbiter herfra.
Se våre anbefalinger fra burgundslippet
Se hele programmet på www.oslovinfestival.no
Arrangementet på Latter søndag 8. februaer er forbeholdt bransjen. Deltakere i årets NM for vinkelnere og juniorutgaven er:
NM:
Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Ny-Hellesund
Alexander Keith Jones, Bokbacka
Aaron Apew, Farris Bad
Simo Zimmermann, Restaurant Ylajali
Helle Hasting, Statholdergaarden
Heidi Iren Hansen, Kulinarisk Akademi
Remi Hilmar Melano, Grefsenkollen Restaurant
Sebastian Philipsson, Havfruen
Aleksander Iversen, Statholdergården
Junior:
Marius Fidje Tjelta, Smalhans
Eric Shabaj, Alba Imperial
Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen, Tango bar & kjøkken
Adrian Breiby, To rom og kjøkken
Marelius Moen, Ågot Lian
Mathias Toresen, Brasserie france
Mijail Fabrizio Alata Mamani, Brasserie France
Erik Strugstad, Scandic Nidelven
Nora Paynter Gundersen, Beverage Academy/Barotto