Inspeksjon i Bergen

Tolv steder fikk karakteren Mindre tilfredsstillende da Mattilsynet i Bergen hadde kontroll nylig. Mange av stedene er pizzeriaer.
Redaksjonen
02 Mai 2007 - 14:51

Mattilsynet i Bergen har inspisert 21 gatekjøkken og mindre serveringssteder i bydeler utenfor Bergen sentrum og i Bergens omegnskommuner. Resultatet var blandet.

Hele 12 av 21 steder fikk karakteren Mindre tilfredsstillende. Åtte av stedene fikk karakteren Tilfredsstillende, mens en virksomhet fikk karakteren Ikke tilfredsstillende og ble stengt.
 
- At så mange som 12 av 21 virksomheter fikk karakteren Mindre tilfredsstillende er vi ikke fornøyd med, sier Aslaug Sandvin, seksjonssjef i Mattilsynet i Bergen.

Må rette opp
Manglene som Mattilsynet avdekket må virksomhetene nå rette opp.

- Vi avdekket blant annet dårlige rutiner med hensyn til kritiske forhold som renhold, orden, vedlikehold, personlig hygiene og kontroll med temperaturer. Kort sagt har alle disse 12 som fikk karakteren mindre tilfredsstillende for dårlig internkontroll, legger Sandvin til.

I en virksomhet var de hygieniske driftsrutinene så dårlige at den ble stengt, skriver Mattilsynet på sine hjemmesider.

- Nå har vi tatt for oss områdene utenfor Bergen sentrum. Senere på våren vil vi gjennomføre tilsvarende aksjoner der, avslutter Sandvin.

Oversikt over inspiserte virksomheter og resultat.

Tilfredsstillende:
Dinos Pizza Juvik
Fyllingsdalen Pizzaria
Kroa på Ågotnes
Mama Mia
Trengereid Kiosk
Sandsli Pizza og Kebab
Santorini
Mami Pizzeria

Mindre tilfredsstillende:
Caro Amore
Chana Pizza Bar
Florvåg Pizzeria
Bella Napoli
Tertnes Kro
Peking House og Matstova
Capri Bella Napoli
Skjold Grillkjøkken
Kokko Bello
Toscana
Ostello Pizza
Norgespizzeria

Ikke tilfredsstillende:
Vidars Rosello Pizza fikk karakteren Ikke tilfredsstillende og ble derfor stengt.
 
NB Bildene i artikkelen er illustrasjonsbilder og er ikke hentet fra noen av restaurantene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her