Når kulda setter inn som den har gjort i vinter, trenger vi mat med fylde. Salatene kan vi vente med. Denne blåmuggostsausen kan forresten godt serveres med pasta eller kokte poteter - det blir et fullverdig måltid selv uten kjøtt.
Dagens rett
Foto: (Objectif-photography)
Det er dette du trenger nå: Mager svinefilet møter fyldig blåmuggostsaus
Om du synes det høres krevende ut, ta en titt på oppskriften, den er faktisk veldig enkel å lykkes med
17 Januar 2024 - 00:00
Indrefilet av svin med blåmuggostsaus
Fremgangsmåte
- Brun soppen i smør og tilsett crème fraîche, fløte, ost, cognac og soyasaus.
- Kok opp mens du rører.
- La sausen trekke ved svak varme i 15-20 minutter til den er tykk og kremaktig. Rør av og til.
- Skjær kjøttet i ca. 2 cm tykke skiver.
- Trykk skivene lett ut med hånden og brun dem i smør i stekepannen, ca. 4 minutter på hver side.
- Dryss på salt og pepper.
- La filetene hvile litt før de tas ut av pannen, men hold dem varme.
- Kok ut pannen med vann. Hell utkoket i sausen og la den koke opp igjen.
- Sprøstek baconskiver i tørr panne. Legg på et stykke kjøkkenpapir.
- Server fileten med sausen over eller ved siden av samt ovnsstekte poteter.
- Legg en skive sprøstekt bacon på toppen sammen med litt ruccula.
Mange deilige retter med svinefilet du må prøve
Våre beste oppskrifter med blåmuggost
Drikke som passer til denne oppskriften
Ovnsstekte poteter
Fremgangsmåte
- Del potetene i to på langs. Riss inn et lett rutemønster i skjærflaten og plasser potetene med skjæreflaten ned i en ildfast form dekt med olivenolje i bunn.
- Del rødløken i åtte båter og fordel over og mellom potetene. Drypp eddiken over.
- Fordel finhakket salvie og rosmarin i formen.
- Sett i ovnen ved 200 grader i 35 minutter.
- Kvern havsalt og pepper over før servering.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå