Indrefilet av svin med blåmuggostsaus
Foto: Objectif-photography

Indrefilet av svin med blåmuggostsaus

En fyldig blåmuggostsaus med sopp matcher den magre svinefileten veldig godt.

Fremgangsmåte

  1. Brun soppen i smør og tilsett crème fraîche, fløte, ost, cognac og soyasaus.
  2. Kok opp mens du rører.
  3. La sausen trekke ved svak varme i 15-20 minutter til den er tykk og kremaktig. Rør av og til.
  4. Skjær kjøttet i ca. 2 cm tykke skiver.
  5. Trykk skivene lett ut med hånden og brun dem i smør i stekepannen, ca. 4 minutter på hver side.
  6. Dryss på salt og pepper.
  7. La filetene hvile litt før de tas ut av pannen, men hold dem varme.
  8. Kok ut pannen med vann. Hell utkoket i sausen og la den koke opp igjen.
  9. Sprøstek baconskiver i tørr panne. Legg på et stykke kjøkkenpapir.
  10. Server fileten med sausen over eller ved siden av samt ovnsstekte poteter.
  11. Legg en skive sprøstekt bacon på toppen sammen med litt ruccula. 

Mange deilige retter med svinefilet du må prøve

Våre beste oppskrifter med blåmuggost

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her