Godbiter i pollisten
Hvit start på nytt vinår? Med denne vil du ikke angre

Hvit start på nytt vinår? Med denne vil du ikke angre

Denne flotte vinen har så mye smak at du klarer deg med ett glass.
Aase E. Jacobsen
08 Januar 2016 - 10:59

Dom. du Closel La Jalousie Savennières 2013 har egentlig alt du leter etter ved en god vin – perfekt balanse, mye smak for pengene, godt lagringspotensial og ikke minst stor anvendelighet i matveien. Dessuten finnes den i de fleste polutsalg.

Dermed kan du godt unne deg et glass til helgens middag. Jeg kan garantere deg mye større uttelling enn ved å velge mer av en mindre interessant vin (for eksempel fra boks). «Less is more» er et godt nyttårsforsett når det kommer til vin.

Men så tilhører Domaine du Closel eliten blant chenin blanc-tolkerne. Tørr chenin blanc blir knapt bedre enn i Savennières og hos den svært så ydmyke, men like fullt karaktersterke Evelyne de Pontbriand.

Les om mitt besøk hos Domaine du Closel

Hennes viner er kanskje ikke like kjent som Nicolas Jolys eller Baumards, men av like høy byrd. En betegnelse som kanskje virker søkt for en vin, men det skjønner du når du beveger deg i området. Du får så absolutt forståelsen for at her har man laget vin for Frankrikes og Englands (og den gang verdens) mektigste i snart 1000 år. Domaine du Closel (egentlig Ch. des Vaults) har røtter tilbake til 1495.

Denne cuvéen er laget av druer fra bratte parseller med skiferjordsmonn og inntil 20 år gamle planter. De eldste er reservert for toppvinen Clos du Papillon som kommer for salg (på ny) senere i år.

Her kan du lese om hvor fortreffelig denne vinen er

Som naboen Nicolas Joly jobber Evelyne naturlig i både vinmark og vinkjeller og er sertifisert økologisk. Det betyr blant annet bruk av druenes egne gjærsopper og et nært forhold til månen.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her