Ukens drink

Cin Cyn - negroni med Cynar

Hvis negroni fortsatt er for kraftig, prøv denne mildere utgaven
Foto: (semenovp)

Hvis negroni fortsatt er for kraftig, prøv denne mildere utgaven

Det er bitterlikøren med bilde av en artisjokk på etiketten som gjør susen i denne negroni-varianten.
14 Oktober 2022 - 11:00

Selv har jeg et spesielt forhold til bitterlikøren Cynar som går langt tilbake i tid. En flaske av den og av den franske bitterlikøren Suze overlevde lenge i barskapet. Smaken var så sær at ingen lot seg friste. Heller ikke på nachspiel. 

Så Cynar er ikke noe du drikker som den er, det måtte i så fall være som medisin. Den fungerer imidlertid veldig godt i drinker. Ikke hvilken som helst drink selvsagt, men som en erstatning for andre typer bitterlikør. I denne negroniversjonen tar den over for den noe bitrere Campari.

Cynars vegetale/urteaktige karakter gir dessuten negronien en artig tvist. Summa summarum snakker vi om en mer lettdrikkelig og litt svakere negroni. 

Det som gjør Cynar spesiell, er at den er laget med artisjokkblader. Noe som høres som en litt vill ide. Men artisjokk - Cynara scolymus på latin - har også bittertoner som mildnes når den varmebehandles. Så det er muligens utgangspunktet. Selvsagt kommer den fra Italia som er en av de største dyrkerne av artisjokk. Oppfinnelsen skjedde rundt 1950, og drikken er ment å brukes som en amaro - som har til formål å stimulere fordøyelsen. 

Når den mikses i en drink som Cin Cyn - beholder den helt klart denne effekten, men blir litt lettere å svelge. 

Du kan også prøve denne oppskriften med Cynar

Se våre andre oppskrifter på negroni

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Cin Cyn - negroni med Cynar drinkoppskrift

Cin Cyn - negroni med Cynar  drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Hell ingrediensene i et røreglass med isbiter.
  2. Rør i 25 sekunder og sil drinken over en stor isbit i et rocksglass eller over i et avkjølt cocktailglass.
  3. Legg appelsinskallet oppi.

Tips:
Hvis du erstatter gin med maltwhisky får du en Sin Cyn.  
Slik smaker Cynar

Her finner du flere negronidrinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her