Hvorfor ikke steke mange pannekaker og servere dem nystekte med friske bær? Lag supper, varme som kalde eksempelvis brokkolisuppe med reker, ostefylte skinkeruller, pai.
Slik lager du pannekaker i en fart
Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. ½ time.
Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Når pannekaken er stekt på begge sider, brettes den sammen og legges i et ildfast fat med lokk. Pannekakene holder da varmen, slik at alle kan spise sammen.
Pannekakene kan serveres til middag med sukker, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.
Sjekk ut våre andre oppskrifter på pannekaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
Sopp- og grønnsakscrepes
Fremgangsmåte
Stek pannekakene etter denne oppskriften.
Fyllet:
Grovhakk soppen, skjær squash og aubergine i terninger og hakk rødløken. Stek alt lett ca. 5 minutter i smør. Rør inn rømmen og osten og smak til med salt og pepper. Fordel fyllet på pannekakene og rull dem sammen. Legg dem med skjøten ned i en smurt ildfast form. Strø over resten av osten.
Gratiner crêpes i stekeovnen ved 200 grader i 5-10 minutter rett før servering. Server med syrlig dip som ranch dressing
Se våre andre oppskrifter på pannekaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Pannekakewraps
Fremgangsmåte
- Stek pannekaker.
- Kok potetene, avkjøl og skrell dem. Eller bruk rester av poteter fra dagen før. Mos dem med en gaffel med mykt smør. Smak til med salt og pepper.
- Riv det skrelte eplet og gulrøttene på rivjern.
- Legg pannekakene på matpapir, oppå pannekakene legger du moste poteter, eple og gulrot.
- Tilslutt cottage cheese tilsmakt med grillkrydder (med tilsatt chilipulver) og sennep. Rull sammen.
Her er oppskrift på pannekaker
Flere oppskrifter på pannekaker
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
80 POENG
Ostefylte salami- og skinkeruller
Fremgangsmåte
- Bak paprika i ovnen ved 225 grader til skinnet blir svart. Pakk inn i matpapir og avkjøl. Riv av skinnet og skjær paprika i strimler.
- Skjær mozzarella i skiver.
- Legg salami- og skinkeskiver etter taksteinprinsippet på et matpapir.
- Mos bønnene med litt god olivenolje.
- Smør bønnemosen utover skinkeskivene.
- Fordel osten og paprikaen, de strimlede soltørkede tomatene samt olivenene og basilikumen på toppen og rull sammen til en fast rull.
- La ligge i 15-30 minutter før du skjærer opp i 5 cm brede skiver.
Tips: Mozzarella kan erstattes med cottage cheese, helt eller delvis.
Tips: Om du bruker salami og spekeskinke, blir rullene saltere enn med salami og kokt skinke. I det tilfellet passer det enda bedre med cottage cheese enn mozzarella.
Her finner du mange småretter og forretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 3.00 l Pris: 559.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Squashsuppe med persille
Fremgangsmåte
- Skjær squash, purre og hvitløk i mindre biter. Fres dem sammen med persille i smøret i en stor kaserolle, ca. 5 minutter.
- Tilsett vann og buljong og la alt koke under lokk ca. 8 minutter.
- Tilsett matfløte og litt chilipulver og kok opp igjen.
- Kjør suppen i food processor eller mikser til jevn masse.
- Smak til med salt og pepper.
Server suppen straks eller avkjøl den og server den kald.
Her ser du våre andre oppskrifter med squash
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 649.90 kr Uten utvalg91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Dobbeldekker
Fremgangsmåte
Stek squash og auberginer lett i smør i panne. Hakk tomatene og bland dem med grønnsakene. Fordel grønnsakene på fire brødskiver, smør osten på de andre skivene og legg dem sammen med de andre. Stek dem i vaffeljern eller smørbrødjern til de har fått fin farge, eller spis dem som de er.
Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
83 POENG
Sommerens hete pai
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene til paiskallet i food processor og la maskinen gå til alt er såvidt blandet.
Kjevle ut deigen til formens størrelse og kle formen. Sett formen kjølig ca. 30 minutter.
Hakk løk, skinke og sopp og stek det lett i smøret. Ha i persille, salt, pepper og presset eller hakket hvitløk.
Prikk paibunnen med gaffel og forstek den. Dette kan med fordel forberedes i god tid.
Ha det stekte fyllet i paibunnen, bland sammen fløte, egg, ost, ketchup, tabasco og krydder og hell det over. Stek paien.
Server en salat til.
Mange flere lekre paier finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Gresk salat
Fremgangsmåte
Riv salaten i biter og bland med oliven, halve tomater og fetaost i terninger.
Skjær rødløken i ringer og fordel det over salaten sammen med nykvernet pepper.
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 POENG
Frossen jordbær-ostekake
Fremgangsmåte
- Rund form, ca. 24 cm
- Knus kjeksen og dryss ca. halvparten i en smurt kakeform.
- Skill eggene, og visp plommene med ost, vaniljesukker og melis til det er kremaktig.
- Riv skallet av appelsinen og bland det i. Visp eggehvitene stive og kremfløten til krem. Bland osteblandingen med eggehviter og krem
- Mos jordbærene med litt melis og likør eller konjakk.
- Hell halvparten av kremblandingen i formen og smør på jorbærmosen.
- Ha på resten av kremen og til slutt resten av kjekssmulene.
- Dekk til formen og sett den i fryseren minst 4 timer.
- La den stå i kjøleskapet et par timer før servering og la den siden stå fremme litt.
- Pynt med friske jordbær.
- Kaken kan med fordel tas med på piknik rett fra fryseren.
Flere deilige ostekaker venter på deg
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG