Norsk hvalfangst utsettes for kritikk, mest fordi det er pattedyr som fanges, og dels at metodene kan kritiseres. Det lar vi ligge nå. Hva uttak angår, skal den være bærekraftig. I den forstand at det ikke fanges mer enn bestanden tåler. Derfor er sesongen veldig kort. Og sesongen sammenfaller med grillsesongen, men hvalkjøttet trives som annet rødt kjøtt, så vel i panne som grill.
Dagens rett
Når hvalkjøttet er på topp som nå, er det biff med løkkompott du skal lage
Fordelen med hvalkjøtt er at det er veldig mørt og så godt marmorert av fettet ikke er synlig. Det gjør at det trenger svært lite varmebehandling.
07 Juni 2024 - 23:00
Hvalbiff med løkkompott
Fremgangsmåte
- Løkkompott: Skrell løk og skjær i ringer/strimler.
- Brun løken lett i litt smør i panne.
- Kok ut av pannen med eddik/kraft.
- Ha løken og sjyen i en ildfast form og sett det i stekeovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.
- Hvalbiff: Skjær kjøttet i biffer og brun dem i raskt i smør på alle sider.
- Når det står igjen ca. 3 minutter av ovnstiden, legges biffene inn og får steke med den siste tiden.
- Ha løk/kraft fra formen i en kjele.
- Pisk smøret forsiktig inn.
- Smak til med salt og pepper.
- La løken opp av sausen og ta vare på den.
- Fordel biffene på varme tallerkener.
- Fordel løkkompotten på toppen.
- Ha gode poteter og den silte sjyen fra løken i tillegg.
Flere deilige retter med hvalbiff
Her finner du mange deilige retter med hval
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå