Grillmat
Hva slags grill skal du velge?

Hva slags grill skal du velge?

Her er en kjapp guide til de ulike grillene som finnes på markedet.
Redaksjonen
10 Mai 2013 - 08:00

En god grill bør reflektere varmen godt, ha jevn varme over hele grillflaten og ha muligheten til å regulere varmen.

Grillristen bør være av tykt materiale og være godkjent for grilling.

Kullgrill

Kullgrillen gir ofte høyere effekt enn mange gass- og elektriske griller. Det tar gjerne litt lengre tid før kullgrillen er startklar.

Du kan bruke grillkull eller briketter. Briketter brenner lengre, og det finnes flere varianter i handelen. En åpen grill egner seg best til pølser og kjøtt i skiver.

Skal du grille hele steker og fileter bør du ha en grill med lokk. Det reduserer også faren for at maten brennes.

Det bør være mulighet til å regulere avstanden mellom grillristen og glørne.

Alt om grilling finner du her

Elektrisk grill

Foretrekkes av stadig flere. Man slipper osen av tennvæske og den er renslig i bruk.

Den er godt egnet til mindre husholdninger, eller til steder hvor det ikke er lov å bruke gass- og kullgrill. Elektriske griller er enkle å bruke, lette å holde rene og alltid klare til bruk.

Varmen kan reguleres, men slike griller har ofte liten kapasitet.

Grillrist i støpejern holder ekstra godt på varmen.

Gassgrill

Gassgrillen blir stadig mer populær, og den har klart mange fordeler. Den er alltid klar til bruk, og er lett å holde ren. Man kan enkelt regulere varmen og gassgrillen egner seg dermed godt til allslags grillmat.

Gassgrill brukes nesten alltid med lokket igjen for å oppnå en god effekt, da er det enkelt å grille store stykker som lammestek eller hele fileter.

Ved å justere varmen kan man ettersteke kjøttet på svak varme slik at kjøttet blir ekstra saftig og godt.

Prøv en ny grilloppskrift i dag

Engangsgrill

Enkel og grei grill til å ha med på tur. Engangsgrillen blir fort varm, men risten ligger nær kullet og det er ingen mulighet for å regulere avstanden.

Denne grillen egner seg derfor best til mat som trenger kort steketid, slik som hamburgere, pølser og tynne grillskiver.

NB! Ikke kast engangsgriller i naturen!

Kilde: Matprat
Foto: Produsentene

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her