En god grill bør reflektere varmen godt, ha jevn varme over hele grillflaten og ha muligheten til å regulere varmen.
Grillristen bør være av tykt materiale og være godkjent for grilling.
Kullgrill
Kullgrillen gir ofte høyere effekt enn mange gass- og elektriske griller. Det tar gjerne litt lengre tid før kullgrillen er startklar.
Du kan bruke grillkull eller briketter. Briketter brenner lengre, og det finnes flere varianter i handelen. En åpen grill egner seg best til pølser og kjøtt i skiver.
Skal du grille hele steker og fileter bør du ha en grill med lokk. Det reduserer også faren for at maten brennes.
Det bør være mulighet til å regulere avstanden mellom grillristen og glørne.
Elektrisk grill
Foretrekkes av stadig flere. Man slipper osen av tennvæske og den er renslig i bruk.
Den er godt egnet til mindre husholdninger, eller til steder hvor det ikke er lov å bruke gass- og kullgrill. Elektriske griller er enkle å bruke, lette å holde rene og alltid klare til bruk.
Varmen kan reguleres, men slike griller har ofte liten kapasitet.
Grillrist i støpejern holder ekstra godt på varmen.
Gassgrill
Gassgrillen blir stadig mer populær, og den har klart mange fordeler. Den er alltid klar til bruk, og er lett å holde ren. Man kan enkelt regulere varmen og gassgrillen egner seg dermed godt til allslags grillmat.
Gassgrill brukes nesten alltid med lokket igjen for å oppnå en god effekt, da er det enkelt å grille store stykker som lammestek eller hele fileter.
Ved å justere varmen kan man ettersteke kjøttet på svak varme slik at kjøttet blir ekstra saftig og godt.
Prøv en ny grilloppskrift i dag
Engangsgrill
Enkel og grei grill til å ha med på tur. Engangsgrillen blir fort varm, men risten ligger nær kullet og det er ingen mulighet for å regulere avstanden.
Denne grillen egner seg derfor best til mat som trenger kort steketid, slik som hamburgere, pølser og tynne grillskiver.
NB! Ikke kast engangsgriller i naturen!