Hva skjer i DNVF høsten 2005? - del 2

Vinkelnerforeningen holder i disse artiklene sine medlemmer oppdatert på en rekke arrangementer og hendelser i tiden fremover denne høsten.
Redaksjonen
09 September 2005 - 10:14

Uttaking til Trophée Ruinart 2006
Ruinart har gjennom mange år stått for å arrangere EM for vinkelnere samt de nasjonale uttakingskonkurranser. I år må imidlertid DNVF selv stå for den nasjonale konkurransen.
Styret har besluttet å holde denne uttakingen under Årsmøtet i februar 2006. Vinneren blir Norges kandidat til Trophée Ruinart i juni 2006. Andreplassen blir reserve. Vi oppfordrer alle som vil være med i konkurransen å melde sin interesse til kenengebretsen@yahoo.no.

Sjekk e-post og adresse
Har du riktig e-post og adresse registrert på aperitif.no/dnvf? Vi mangler nesten 100 e-postadresser til våre medlemmer, og vi oppfordrer alle til å sjekke sin egen samt formidle beskjed til andre vinkelnere om at de må oppdatere sin e-post og adresse.

Årsmøte 2006
Tiden den er igjen kommet for å samles til en flott fest og sosial omgang med likesinnede. Sett av helgen 3.- 4. februar 2006. I fjor var vi hele 63 til middag, og vi sprenger snart kapasiteten til de stedene vi normalt har nytt årsmøtemiddagen. Styret tar imot forslag til steder, middag, arrangementer, smakinger og annet. Send en e-post til kenengebretsen@yahoo.no.

15 års jubileum
Vinkelner foreningen ble stiftet 3. oktober 1990. Remi Madsen har sittet som President i over 10 av disse, og fortjener absolutt honnør for fremragende arbeid. Mye har skjedd og mange personer har kommet og gått, mange turer har blitt gjennomført og i det store hele en forening som har mye stort å vise til. På årsmøtet i februar ønsker vi å vise hvilken flott forening vi er. Sitter du på bilder, info eller annet fra årsmøter, turer, fester, smakinger el. l., ta kontakt med kenengebretsen@yahoo.no.

Skrukork vs naturkork med Laroche
Selveste Michel Laroche kommer på et 6 timers besøk (à la Bono) til Oslo. Han kommer ene og alene for å avholde en smaking for oss vinkelnere på restaurant Südøst torsdag 6. oktober. Vi får som tredje land i verden smake skrukork versus naturkork på viner fra Petit Chablis til Grand Cru nivå. Dette blir årets mest interessante smaking. Etterpå serveres det middag. Kun 30 plasser. Kontakt andy.douglas@strom.no eller tlf 21 50 18 62 snarest.

G7 til Oslo, Stavanger og Bergen
ICEP og Den Norske Vinkelner Forening innleder sitt samarbeide med å avholde smakinger og lunch med Portugals 7 største produsenter. 17., 18. og 19. oktober blir det smaking og lunch i de overnevnte byer. Meget begrenset med plass. Meld allerede nå din interesse til kenengebretsen@yahoo.no.

Privatisteksamen
Ønsker du å bli vinkelner og føler deg klar for å ta eksamen, kan du nå melde deg opp til privatisteksamen ved Nordisk Sommelier Utbildning. Dato er satt til 7. november 2005 og koster 1000 kr. Ta kontakt med dan@lesommelier.no.

Mange medlemmer
Medlemstallet sprenger alle grenser. I 2003 var det 39 betalende medlemmer i foreningen, i 2004 150 og nå er vi oppe i 180. Økonomien er sterk og vi kan se fremtiden lyst i møte. Styret jobber aktivt med fremdriften og vi vil på årsmøtet i februar 2006 fremme forslag til hva vi kan gjøre for å skape en enda bedre forening.

Côte Rôtie
Temasmakingene har så langt vært en stor suksess, med gode viner og gode faglige tema. Kom på neste smaking med Côte-Rotie som Tema den 6. november kl 16:00 (OBS! Nytt tidspunkt) på Howards showrom i Hanstensgt, Oslo.

Landslaget for vinkelnere
Landslaget har nå hatt to samlinger og det trenes for først gang i Norge samlet mot de store konkurranser. Samlingene går over to dager og er en blanding av teori og praksis med detaljtrening på enkeltelementer. Alle som ønsker mer info kan ta kontakt med kenengebretsen@yahoo.no.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 07. mars

Utforsk 6 stiler pinot noir kombinert med småretter

Smak mat og vin i kombinasjon med sommelier og tidligere kokk på Noma, Thea Engvik, som guider deg gjennom kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her