Hva skjer i DNVF høsten 2005? - del 2

Vinkelnerforeningen holder i disse artiklene sine medlemmer oppdatert på en rekke arrangementer og hendelser i tiden fremover denne høsten.
Redaksjonen
09 September 2005 - 10:14

Uttaking til Trophée Ruinart 2006
Ruinart har gjennom mange år stått for å arrangere EM for vinkelnere samt de nasjonale uttakingskonkurranser. I år må imidlertid DNVF selv stå for den nasjonale konkurransen.
Styret har besluttet å holde denne uttakingen under Årsmøtet i februar 2006. Vinneren blir Norges kandidat til Trophée Ruinart i juni 2006. Andreplassen blir reserve. Vi oppfordrer alle som vil være med i konkurransen å melde sin interesse til kenengebretsen@yahoo.no.

Sjekk e-post og adresse
Har du riktig e-post og adresse registrert på aperitif.no/dnvf? Vi mangler nesten 100 e-postadresser til våre medlemmer, og vi oppfordrer alle til å sjekke sin egen samt formidle beskjed til andre vinkelnere om at de må oppdatere sin e-post og adresse.

Årsmøte 2006
Tiden den er igjen kommet for å samles til en flott fest og sosial omgang med likesinnede. Sett av helgen 3.- 4. februar 2006. I fjor var vi hele 63 til middag, og vi sprenger snart kapasiteten til de stedene vi normalt har nytt årsmøtemiddagen. Styret tar imot forslag til steder, middag, arrangementer, smakinger og annet. Send en e-post til kenengebretsen@yahoo.no.

15 års jubileum
Vinkelner foreningen ble stiftet 3. oktober 1990. Remi Madsen har sittet som President i over 10 av disse, og fortjener absolutt honnør for fremragende arbeid. Mye har skjedd og mange personer har kommet og gått, mange turer har blitt gjennomført og i det store hele en forening som har mye stort å vise til. På årsmøtet i februar ønsker vi å vise hvilken flott forening vi er. Sitter du på bilder, info eller annet fra årsmøter, turer, fester, smakinger el. l., ta kontakt med kenengebretsen@yahoo.no.

Skrukork vs naturkork med Laroche
Selveste Michel Laroche kommer på et 6 timers besøk (à la Bono) til Oslo. Han kommer ene og alene for å avholde en smaking for oss vinkelnere på restaurant Südøst torsdag 6. oktober. Vi får som tredje land i verden smake skrukork versus naturkork på viner fra Petit Chablis til Grand Cru nivå. Dette blir årets mest interessante smaking. Etterpå serveres det middag. Kun 30 plasser. Kontakt andy.douglas@strom.no eller tlf 21 50 18 62 snarest.

G7 til Oslo, Stavanger og Bergen
ICEP og Den Norske Vinkelner Forening innleder sitt samarbeide med å avholde smakinger og lunch med Portugals 7 største produsenter. 17., 18. og 19. oktober blir det smaking og lunch i de overnevnte byer. Meget begrenset med plass. Meld allerede nå din interesse til kenengebretsen@yahoo.no.

Privatisteksamen
Ønsker du å bli vinkelner og føler deg klar for å ta eksamen, kan du nå melde deg opp til privatisteksamen ved Nordisk Sommelier Utbildning. Dato er satt til 7. november 2005 og koster 1000 kr. Ta kontakt med dan@lesommelier.no.

Mange medlemmer
Medlemstallet sprenger alle grenser. I 2003 var det 39 betalende medlemmer i foreningen, i 2004 150 og nå er vi oppe i 180. Økonomien er sterk og vi kan se fremtiden lyst i møte. Styret jobber aktivt med fremdriften og vi vil på årsmøtet i februar 2006 fremme forslag til hva vi kan gjøre for å skape en enda bedre forening.

Côte Rôtie
Temasmakingene har så langt vært en stor suksess, med gode viner og gode faglige tema. Kom på neste smaking med Côte-Rotie som Tema den 6. november kl 16:00 (OBS! Nytt tidspunkt) på Howards showrom i Hanstensgt, Oslo.

Landslaget for vinkelnere
Landslaget har nå hatt to samlinger og det trenes for først gang i Norge samlet mot de store konkurranser. Samlingene går over to dager og er en blanding av teori og praksis med detaljtrening på enkeltelementer. Alle som ønsker mer info kan ta kontakt med kenengebretsen@yahoo.no.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør en liten vri med vossakorven
Dagens rett

Gjør en liten vri med vossakorven

Denne oppskriften er super når du har kjøpt inn for mye vossakorv, eller har rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her