Grilling er en eldgammel tilberedningsmetode som er lite utviklet og forsket på, fra et matvitenskapelig ståsted.
Derfor tok Måltidets Hus i Stavanger initiativet til en Grillworkshop. Langtidsgrilling, stykningsdeler, holdbarhet, forbehandling av råvarer, bruk av marinader, rubber og sauser, produktutvikling, ny teknologi og kunnskapsnivået hos forbruker, var blant temaene som ble berørt.
Dette bør du kunne før du fyrer opp grillen
I forkant av workshopen var det gjennomført to testdager der kokker og forskere grillet sammen for å se på definerte utfordringer knyttet til temperatur og varmebehandling.
Bedriftene i Måltidets Hus, som har vært med i dette testprosjektet, ser potensialet og nytteverdien av mer kunnskap om grilling i alle ledd.
I tiden fremover skal vi gjennomføre grillrelaterte prosjekter, og prosjektsøknader er under utarbeidelse. «Vårt mål er å etablere et internasjonalt senter for grillforsking og –innovasjon ved Måltidets Hus», heter det i pressemeldingen.